SOGEP kapsamında hazırlanan Yaşasın Buzağılar Gülsün Yüzler Projesinin tanıtıldığı toplantı Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlendi. Proje iştirakçisi olan Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ev sahipliği yaptığı toplantıya Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir, Kütahya İl Tarım Müdürü Emre Yeniay, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt, Şube Müdürleri, teknik personeller ve Kütahyalı üreticiler katıldı.

Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı

Ülkemiz hayvancılığının önemli sorunlarından olan buzağı ölümlerinin önüne geçmek için başlatılan proje ile hastalıktan ari işletmelerden toplanan kolostrumlar 60 °C'de 1 saat pastörize edildikten sonra -40 °C'ye kadar soğutulmakta ve freeze dry teknolojisi ile içerisindeki nem miktarı minimuma düşürülmekte, sonrasında toz haline getirilmekte ve vakumlanarak ambalajlanmaktadır.

Ülke genelindeki hayvancılık işletmelerine ulaştırılması planlanan toz kolostrumlar ile maternal antikor transferi eksikliğinden meydana gelen buzağı ölümlerinin azaltılması ve ülke ekonomisine milyarlarca lira katkı sağlanması hedeflenmektedir. 

Muhabir: Seher ZEYBEK