Tüm Türkiye’nin severek ve ilgiyle izlediği yemek yarışması programı Masterchef, Uşak Belediyesi’nin destekleriyle Clandras’ta hazırlanan platoda çekim yaptı. Clandras köprüsünün manzarasında gerçekleşen çekimlerde Uşak’ın yöresel lezzetlerini pişiren yarışmacılar marifetlerini göstermek için adeta ter döktü.
Programda yarışmacılardan Uşak’a has lezzetlerden Alacatene, Döndürme Böreği, Ciğerli Bulgur Pilavı, Et Basması ve Cendere Tatlısı yapmaları istendi.
YARIŞMACILAR KENTE HAYRAN KALDI
Çekimler esnasında Uşak’ı gezen ve kentten hayranlıkla bahseden yarışmacılar; "Ödül oyunu için Uşakta’yız. Burası gerçekten çok güzel bir şehir. Gastronomi açısından da dünyada en iyi tarhana üretiminin yapıldığı yer. Tarihi dokusu olsun, doğal güzellikleri olsun tam bir cennet. Uşak gerçekten çok güzel bir memleket" diyerek kente övgüler yağdırdılar. Özellikle kentin tarihi ve doğal güzelliklerini ve gastronomik değerlerini öven yarışmacılar, çekimlerden arta kalan sürede kentin önemli yerlerini gezme fırsatı buldu.
JÜRİ ÜYELERİ TİTİZLİKLE TADIM YAPTI
Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın girişimleriyle gerçekleşen çekimlerde yarışmacıların pişirdiği yemeklerin haricinde Uşak ve çevresine ait 65 çeşit geleneksel yemek sergilendi ve şeflere tattırıldı.
Masterchef Uşak etabında yarışmacıların yemeklerini tadarak oy veren 9 kişilik jüri ekibinde Başkan Yalım'ın yanı sıra; İş İnsanı Yağız Gedik, Doktor Nail Burak Öztan, İşletme Sahipleri Hüseyin Okçi ve Mustafa Karadağ, Uşak Aşçılar Odası Başkanı Şeref Parlas, Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Tahsin Üşümez, Kadın Girişimci Halime Tuncay, İletişim ve İş Geliştirme Uzmanı Gülnur Uluğ yer aldı.
BAŞKAN YALIM KENTİ ANLATTI
Masterchef şeflerinden Somer Sivrioğlu programın açılış konuşmasında Uşak’a olan ilgisini belirterek "Burası halının, derinin, battaniyenin ve dünyaca ünlü tarhanın kenti Uşak. Ege’nin tam kalbinde yer alan aşıklar diyarı, ilkler şehri Uşaktayız" dedi. Somer şef ardından Başkan Yalım'a sözü bırakarak kent hakkında bilgiler istedi.
Uşak'ın ilkler şehri olduğunu anlatan Başkan Yalım, ilk elektrik kullanımından ilk şeker fabrikasına, dünyanın en büyük ikinci kanyonundan Karun hazinelerine kadar kentin tüm önemli değerlerinden bahsetti. Ayrıca gastronomik açıdan öne çıkan tarhana ve helva gibi ürünleri de anlatan Başkan Yalım, Guinness rekorlar kitabına giren dev tarhana çorbası hakkında bilgiler verdi.
Başkan Yalım konuşmasında, "Arkamızda bulunan Clandras Köprüsü 2700 kilometrelik Kral Yolu’nun üzerinde bulunuyor. Tarihi açıdan büyük önem taşıyan bu alan Frigyalılardan kalma bir alan. Biz bunun gibi tüm doğal güzelliklerimize sahip çıkmakla birlikte aynı zamanda kentimizi tüm dünyaya tanıtacak işler de yapıyoruz. Yazın gerçekleştirdiğimiz festivalimiz esnasında dev bir kazanda 30 bin 292 litrelik tarhana çorbası pişirdik ve dünyanın en büyük çorbası ünvanını Uşak'a kazandırdık" dedi.
YARIŞMADA HEYECANLI ANLAR YAŞANDI
Öte yandan büyük ödül için ciddi bir mücadeleye sahne olan yarışmada stüdyoda açıklanan oylama sonucunda, program tarihinde nadir görülen bir biçimde sadece 1 oy farkla kırmızı takım galibiyeti aldı.
Program boyunca Uşak’ın tarihi ve doğal zenginlikleri ekrana gelirken, yarışmacıların Uşak’ın el emeği ürünlerinin ve dünyaca ünlü Uşak halısının dokunduğu Dokurevi’ne yaptığı ziyaret izlendi.
Şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna, Uşak’ta çok iyi karşılandıklarını ve ağırlandıklarını belirterek, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’a ve ekibine teşekkürlerini iletti.