Tepkilerini sabah saatlerinde okul önünde düzenledikleri basın toplantısıyla tepki gösteren veliler, sorunlu öğrencinin öğrenci sayısı daha az olan bir sınıfa verilmesi gerektiğini, kendi okulları ve öğrencilerinin bulunduğu sınıfa verilmesine anlam veremediklerini dile getirdiler ve gerekirse çocuklarını okula yollamayacaklarını belirttiler.

Geçtiğimiz günlerde Öğretmen Mahmut özgöbek İlkokulu'nda eğitim hayatına uyum sağalmakta zorluk çeken ve bir takım olayalar neden olan öğrencinin Mehmetçik İlkokulunda başka bir sınıfa nakledilmesine o sınıfta okuyan öğrencilerin velileri tepki gösterdi.

Okul önünde 2. Sınıf velileri adına basın açıklamasını okuyan Harun Arıkan adlı Veli, “Bugün burada bir anda Uşak gündemine oturan ve Hesna Özgöbek ve Mehmetçik ilkokullarında çocukları eğitim gören ve endişelendiren bir olayla ilgili toplanmış bulunmaktayız.

Hemen hemen tüm Uşak halkının da iyi kötü haberdar olduğu bu olaylar, Milli Eğiitm Müdürlüğünün alanına girer. Ancak bir buçuk yıldır Öğretmen Mahmut Özgöbek  İlkokulu'nda sıkıntılar en azından bizlere de aksettirilmiş durumdadır.

Eğitim hayatına uyum sağlamakta zorlanan bir öğrenci ev ailesi bir anda eski okulunda sorunlu hale gelmiş, sınıftaki velilerle sorunlar yaşanmış, eski okul yönetimiyle çözülememiş sorunlar ne yazık ki bizlere aksettirilmiş durumdadır.

Bir iddiaya göre bu durumun çözümünün Özgöbek İlkokulu’nda sınıf mevcudu en az olan şubeye aktarılması kararı alınmıştır. Fakat bu karar uyulmadığını öğrendik. Bu karara uyulmamasında Uşak İl Milli Eğitim Temel Şube Müdürünün etkisi olduğunu duyduk. Çocuğun eski ilkokulundan kaydı alınarak Mehmetçik İlkokulu'n’a 2. Sınıflar içerisinde en kalabalık nüfuslu şubeye aktarılmıştır. Çocuğun öğrenim gördüğü sınıfın mevcudu bile bu şubeden daha azdı.  Biz veliler olarak bu durumu onaylamıyoruz.

Söz konusu öğrencinin pedogojik sorunlar yaşayacağına inanıyoruz.  Bu öğrencinin RAM gözetimi Öğretmen Mahmut Özgöbek İlkokulu'nda yapılması gerekirken apar topar okulundan gönderilmesi ayrı bir muammadır. Pedogojik açıdan hangi gerekeçeyle ve neye dayanılarak bu şubenin seçildiğini merak etmekteyiz.

Uşak Üniversitesi küresel ölçekte en iyi üniversiteleri arasında Uşak Üniversitesi küresel ölçekte en iyi üniversiteleri arasında

Bu öğrencimizin daha kalabalık bir sınıfta eğitim görmesininuyum sağlamakta yaşadığı sıkıntıları daha da artıracağından endişeliyiz.

Bu durumu dile getirmek adına gittiğimiz Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğünde çeşitli yöntemlerle önümüz kesilmeye çalışılmış ve görevine yeni başlayan Milli Eğitim Müdürümüze de olayı doğru dürüst anlatamamanın rahatsızlığı ile buraya toplanmış bulunuyoruz.

İddiaların ortasındaki Şube Müdürü ile ilgili umuyoruz ki yeni müdürümüz gerekeni yapacaktır.  Bu sürecin hem kendi çocuklarımız hem de söz konusu çocuğumuz açısından sağlıklı olmayacağını düşünmekteyiz.  Bu durumun düzletilmesini istiyoruz” dedi.

SALİH KILINÇ (HABER)

Editör: Seher ZEYBEK