Judo Minikler Türkiye Şampiyonası, Uşak Merkez Spor Salonu'nda yapılan ilk gün müsabakaları ile başladı.

Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti

Müsabakalara 71 ilden bin 433 kız ve erkek sporcunun katıldığı ilk günde, mindere erkeklerde 26 ve 60 kilolarda, kızlarda 24 ve 57 kiloda yarışan sporcuların çıktığı belirtildi.

Judo (10)

 Judo Minikler Türkiye Şampiyonası açılış törenine; Uşak Valisi Turan Ergün, AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul, Uşak İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hacı Tevfik Özdemir, Judo Federasyon Başkanı Sezer Huysuz, Kulüp Başkanları, Hakemler, antrenör ve sporcular katıldı.

Judo (5)

Şampiyonanın açılış konuşmasını yapan Uşak Valisi Turan Ergün, "Spor, hayatınızda her zaman alanında olmalı. Çünkü spor; sağlıklı yaşamın ön şartlarından biri olduğu gibi öz disiplininiz, rekabet anlayışınızın arkadaşlıklarınızı pekiştirmesi, empati kurmanızı sağlaması gibi kazanımlarla fiziksel gelişiminizle birlikte bilişsel gelişiminizi de destekler. Ülkemizin bu konudaki hassasiyetine, Memleketimiz de aynı özveriyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde birçok alanda spor ve gençlik faaliyetleri düzenleyerek hizmet etmektedir. İl müdürlüğümüz bu faaliyetleri müdürlüğümüze bağlı farklı branşlarda görev yapan 45 antrenör, 20 bine yakın lisanslı sporcu ve 188 faal kulüp ile yapmaktadır” bilgisini verdi.

Judo (4)

Ergün, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ayrılan ödenek doğrultusunda ilimizdeki kulüplerin ve okulların spor faaliyetlerini daha etkili bir şekilde gerçekleştirmesine, sporun her alanında ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek yeteneklerimizin keşfedilmesine katkıda bulunmak için çalışmalarımızın devam ettiğini belirtmek isterim. Hedefimiz, çocuklarımızın ve gençlerimizin sporun her dalında becerilerini geliştirerek sağlıklı ve her yönden donanımlı bireyler olarak yetişmeleri ve ülkemizi her alanda en iyi şekilde temsil edebilmelerini sağlamaktır. Sözlerime son verirken sizleri Uşak’ta görmekten duyduğum mutluluğu ifade ederek, bu hedeflerinize en güzel haliyle ulaşabilmenizi temenni ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.

İlk gün yapılan eleme maçlarında balarılı olan minik judoculara protokol üyeleri kupa ve madalyalarını takdim etti.

Judo (2)

Uşak’ta düzenlenen Judo Minikler Türkiye Şampiyonası, bugün yapılacak birincilik maçlarıyla sona eriyor.

Judo (9)

Judo (7)

Judo (3)

Muhabir: SALİH KILINÇ