Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6 . kez düzenlenen “Uygarlıkların Kesiştiği Yer Muğla” konulu fotoğraf yarışmasında jüri tarafından üçüncülüğe layık görülen fotoğraf Uşak’ta bulunan antik Blaundus kentine ait çıktı.

Marmaris manşet.com İnternet haber Sitesinden Mikail Zeybek’in haberine göre skandal olay şöyle gelişti: “Türkiye’nin en önemli turizm, tarım ve kültür kentlerinden biri olan Muğla’da Büyükşehir Belediyesi’nin sanata, sanatçıya değer vermek amacıyla yarışmalar düzenliyor. Her yıl farklı konu başlıklarında düzenlenen, bu yıl Muğla’nın Arkeolojik Mirası “Uygarlıkların Kesiştiği Yer Muğla” başlığıyla düzenlenen 6. Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Türkiye’den 256 kişinin 932 fotoğrafla katıldığı Muğla’nın Arkeolojik Mirası “Uygarlıkların Kesiştiği Yer Muğla” konulu 6.Ulusal Fotoğraf Yarışmasında birinciliği İstanbul’dan katılan Ahmet Fatih Sönmez, ikinciliği Balıkesir’den Hasan Sayınhan, üçüncülüğü Aydın’dan Seçkin Yenici kazandı. Yarışmada mansiyon ödülünü Muğla’dan Said Nuri Sargın, Nevzat Çakır Özel Ödülü’nü de Bartın’dan Serdar Aydın kazandı.

6.Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın jüri üyeliğini Türkiye’nin en önemli fotoğraf sanatçıları İzzet Keribar, İsa Çelik, Çerkes Karadağ, Beyhan Özdemir yaptı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden de bir temsilcinin jüri olarak katıldığı ve yüz yüze yapılan toplantı sonucu kazananlar belirlendi. 13 Ekimde yapılan toplantıda 30 fotoğrafta sergilemeye değer bulundu.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Uygarlıkların Kesiştiği Yer Muğla konulu fotoğraf yarışmasına Aydın’dan katılan Seçkin Yenici’nin çektiği fotoğraf ise 3’üncü oldu. Skandala imza atılan yarışmada gerçek ortaya çıktı. Muğla’daki antik kent diye ödüle layık görülen fotoğrafın, Uşak’taki Blaundus Antik Kenti olduğu ortaya çıktı. Skandala sosyal medyadan tepki yağdı: Uşak'taki Blaundus antik kentiymiş. Kendi şehrini tanımayanları tebrik ediyorum. Yetkililerin yerine ben utandım” ifadelerini kullandı.

Uşak Çarşamba pazarından 1000 TL’ye neler alınır? Uşak Çarşamba pazarından 1000 TL’ye neler alınır?

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK