Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Uygarlıkların Kesiştiği Yer Muğla" konulu 6. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda yaşanan skandalın ardından Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından alınan karar, üçüncülük ödülü alan Seçkin Yenici'nin "samanyolu" adlı fotoğrafının iptal edildiğini ve yarışmacıya ceza verildiğini duyurdu.

Olayın başlangıcı, söz konusu üçüncülük ödülünün Uşak'taki Blaundus Antik Kenti'ne ait bir fotoğraf olması gerçeğiyle ortaya çıkmıştı. TFSF, yapılan şikayet üzerine inceleme başlattı ve bilirkişi görüşüne başvurdu. Yarışmacının fotoğrafın Muğla ili sınırları dışında çekildiğini yarışmaya katıldıktan sonra fark ettiğini belirtmesi üzerine, şartnamede belirtilen "Yarışmaya gönderilen fotoğrafların Muğla İli sınırları içerisinde çekilmiş olması" kuralını ihlal ettiği kararı verildi. 

Bu kararla ödül iptal edilirken, yarışmacıya ceza uygulanması, fotoğraf yarışmasında yaşanan skandalın gelişen yeni bir boyutu olarak kamuoyuna yansıdı. Yarışma, Türkiye'nin turizm, tarım ve kültür kenti olan Muğla'nın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenmişti ve TFSF'nin aldığı kararla skandalın boyutu genişledi.

Muhabir: Seher ZEYBEK