Bu sabah ilk kez yapılan deneme uçuşuna; Ulubey Kaymakamı İbrahim Coşkunaslan, Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu, AK Parti Ulubey İlçe Başkanı Hüseyin Çanak,  AK Parti, Ulubey Gençlik Kolları Başkanı ve AK Partili Ulubey İl Genel Meclis üyeleri katıldı.

Sabahın erken saatlerinde havalanan sıcak hava balonundan Ulubey Kanyonlarının doyumsuz manzarasını gören balon yolcuları çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi’ne özel açıklamalarda bulunan Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu, Ulubey Kanyonlarında sıcak hava balonu uçurabilmek için son bir yıldır çok zorlu bir süreç yasadıklarını, bu projenin Uşak’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını  belirtti.

Koçlu, bu projeye tüm Uşak ve Ulubey ilçe halkının sahip çıkması gerektiğine dikkat çekti.

Balon 7

İşte Koçlu’nun sitemize yaptığı özel açıklamalardan satır başları:

İLK DENEMEMİZİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİK

Bu sabah ilk balonumuzu deneme uçuşunu başarıyla gerçekleştirdik. Önümüzdeki bir ay içerisinde halka açık uçuşlara başlamayı planlıyoruz.  Ancak bu süreçte rüzgârın durumuna göre değişik günlerde deneme uçuşlarımız sürecek.

YILDA 200 GÜN UÇABİLİRİZ

Balonumuzla, farklı bölgelerden 15 kilometre çapında uçuş yapma iznimiz var. Kanyonlarda sıcak hava balonu uçurmak için 1 yılı aşkın bir zamandır uğraşıyoruz. Meteorolojik veriler, güvenli uçuş için gerekli her şeyi toparladık. Kapadokya’da olduğu gibi Ulubey Kanyonlarında rüzgâr elverişli olduğu takdirde bir yılda 200 gün balon uçurabiliriz. Bence bu çok önemli bir rakamdır.

Uşak’ta Eşme koyunu yaygınlaştırma projesi için başvurular başladı Uşak’ta Eşme koyunu yaygınlaştırma projesi için başvurular başladı

Ulubey Kanyonları üzerinde sıcak hava balonu uçurma projemiz, Zafar Kalkınma Ajansı destekli olup, Uşak Valiliği, Uşak İl Özel İdaresi, Ulubey Kaymakamlığı ve. biz Ulubey Belediyesi olarak bu projenin paydaşlarıyız. Balon uçurma işi çok zor ve süreklilik isteyen bir iş. Onun için bir işletmeciye vermeyi düşünüyoruz.

AMACIMIZ; SEYAHAT ACENTELERİNİ İLÇEMİZE ÇEKEBİLMEK

Balon 3

Balon uçurma projemizdeki hedefimiz; Ulubey Belediyesi olarak ticari amaçtan ziyade, Ulubey Kanyonları ve sıcak hava balonu uçuşumuzu bir yıl içerisinde tanıtarak seyahat acentelerin Ulubey ilçemize gelmesini sağlamaktır.

Ulubey Belediyesi olarak çok zorlu bir uğraşa girdik. Çok şükür ilk etapta da olsa başarıya ulaştık. Bu zorlu işi buraya kadar getirdik. Ancak, bu işin süreklilik kazanması gerekir. Yoksa hayal kırıklığı yaşarız.

Balon 1

TÜM UŞAK BU PROJEYE SAHİP ÇIKMALI

Balon uçurma işinin devam etmesi sadece Ulubey Belediyesi’nin gayreti ile sürmez. Tüm Ulubey ve Uşak halkının bu projeye sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Maddi manevi tüm Uşak halkından destek bekliyorum. Uşak’ın tanıtımı ve gelişimine çok ciddi bir katkı sağlayacaktır.”

Balon 6

Editör: Seher ZEYBEK