Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'un hayatına dair detaylar:

Murat Aydın, 1960 yılında Giresun'un Piraziz ilçesine bağlı Bozat bölgesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini doğduğu yerde tamamladıktan sonra, lise eğitimi için İstanbul'a gelmiştir. İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gördükten sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olmuş ve aynı üniversitede maliye alanında yüksek lisans yapmıştır. Ayrıca, İngilizce dilini de öğrenmiştir.

Murat Aydın, tekstil sektöründe kendi işini kurarak girişimcilik kariyerine adım atmıştır. 18 Nisan 1999 tarihinde düzenlenen seçimlerde Zeytinburnu Belediye Başkanı olarak göreve başlamıştır. Belediye başkanlığı görevinin yanı sıra, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Meclisi Üyeliği, Türkiye Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği Başkanvekilliği ile Türk Dünyası Belediyeler Birliği yönetim kurulu üyeliği gibi önemli görevlerde de bulunmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı Tarafından 4 Bakanlığa Yeni Bakan Yardımcıları Atandı Cumhurbaşkanlığı Tarafından 4 Bakanlığa Yeni Bakan Yardımcıları Atandı

Murat Aydın, uzun yıllardır belediyecilik alanında gösterdiği başarılarla tanınan bir isim olarak halkın gönlünde taht kurmuştur. Kendisi halen aktif olarak çeşitli belediyecilik ve yönetim görevlerini sürdürmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ