Ege Bölgesindeki birçok akarsuyun doğduğu ve beslendiği, bu sularla 15 milyonu aşkın insanın tarım yapmasına vesile olan Murat Dağı için sosyal medyada yeni bir kampanya başlatıldı. 

Murat Dağı Yok Olmasın Platformu tarafından başlatılan kampanya; “MURAT DAĞI MİLLİ PARK İLAN EDİLSİN” adını taşıyor.

Kampanya hakkında bilgi veren Murat Dağı Yok olmasın Platformu sözcülerinden Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ümit Alp, platform olarak yıllardır su ve yaşam kaynağı Murat Dağı’nda maden çıkarmak isteyen şirketlere karşı mücadele verdiklerini ve başarılı olduklarını hatırlattı.

Alp, “Türkiye’nin dört bir yanında bulunan çevreye duyarlı insanların desteği ile platform olarak verdiğimiz tüm mücadeleleri kazandık. Ancak, Murat Dağı’nda başat altın olmak üzere maden yatakları bulunduğu sürece bu şirketler gelmeye devam edecektir. 

Bunu önlemek için Murat Dağı Yok Olmasın Platformu olarak; “Murat Dağı’ Milli Park’ ilan edilsin ve kurtulsun”adıyla yeni bir kampanya başlattık. Murat Dağı, havası, suyu topoğrafyası, doğası,  jeolojisi, tarihi ile MİLLİ PARK olmayı hak ediyor. Doğasını madenciden korumak içinde bu gerekli ve zorunlu” dedi.

“Bu kampanya siyasiler için bir samimiyet testi olacaktır”

Murat Dağı Yok Olmasın Platformu’nun diğer bir sözcüsü olan Funda Öz Ak Cura, “Son 50 yılda gezegenimizde ciddi kayıplar yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz.

Ülkemizde 401 tür yok olma tehdit altında, son 44 yılda, gezegenimizin biyolojik çeşitliliği %68 azaldı. Buna rağmen biyolojik çeşitliği, çok sayıda değişik türlerin yaşam alanı, su ve bereket kaynağı olan Murat Dağı’nda maden çıkarmaya çalışan gözü dönmüş şirketler sürekli uğraş vermekteler. 

Murat Dağımızı kurtarmanın tek yolu, buraya bir dokunulmazlık kazandırmak ve madencilerin ruhsatlarını iptal ettirmektir.

Platform olarak Murat Dağımızı madenci saldırılarından ebedi olarak kurtarabilmek için “Milli Park” ilan edilmesini istiyoruz.

Burada, başta iktidar partisine mensup Uşak, Kütahya ve bölgede bulunan illerin tüm milletvekillerine büyük görev düşmektedir. Murat Dağı’nın kurtulmasını istiyorlarsa dağımız için bir yasa çıkarılmasını sağalmalılar ve dokunulmazlık kazandırmak zorundadırlar. 

Murat Dağı’nı gerçekten seviyor ve korumak istiyorlarsa burasının Milli park ya da sit alanı ilan edilmesi siyasileriçin de bir samimiyet testidir” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

ÖSYM Ön Lisans Sonuçları Açıklandı! ÖSYM Ön Lisans Sonuçları Açıklandı!

Editör: Seher ZEYBEK