Arnavutköy'den Yükselen Bir İsim: Mustafa Candaroğlu

Arnavutköy'ün sevilen simalarından olan Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de dünyaya gelmiştir. Aslen Kastamonu Cideli olan Candaroğlu, hayatına dair çeşitli başarılar ve görevlerle dolu bir kariyere sahiptir.

Uşaklı Kadın Muhtar Başkana mahallelisini dinletecek Uşaklı Kadın Muhtar Başkana mahallelisini dinletecek

Eğitim hayatına Boğazköy İlkokulu'nda başlayan Candaroğlu, 1996 yılında bu okuldan mezun olmuş ve ardından Asfa Ortaokulu ile Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nde öğrenimine devam etmiştir. Lise eğitimini tamamladıktan sonra Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında lisans eğitimini başarıyla tamamlamıştır.

Askerlik görevini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda kısa dönem olarak yerine getiren Candaroğlu, askerlik sonrasında İbni Haldun Üniversitesi'nde Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

Sosyal sorumluluk projelerine olan duyarlılığıyla bilinen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görevler üstlenmiştir. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında aktif olarak yer almıştır.

Siyasi kariyerine 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev alarak başlayan Candaroğlu, 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kolları'nda siyasete aktif olarak adım atmıştır. 2009 yılında ilçe olan Arnavutköy'de çeşitli kademelerde görevler üstlenen Candaroğlu, 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanlığı'na seçilerek görevine devam etmektedir.

Aile şirketinde uzun süre iç mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kuruculuğunu üstlendiği Arnavutköy Bilgi Kalem Koleji Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam etmektedir.

Evli ve üç çocuk babası olan Mustafa Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Arnavutköy'de doğmuş, büyümüş ve yaşamış olmanın verdiği bağlılıkla AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Candaroğlu, siyasette "Yaratılanı yaratandan ötürü severiz" ilkesiyle hareket ederek her daim mutluluk duymaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ