İşte narın sağlığımıza faydaları:

Antioksidan Zengini: Nar, içerdiği lif, vitamin (B6, B1, B2, B3, B5, C, E, K), ve minerallerle birlikte üç kat daha fazla antioksidan içerir. Antioksidanlar, serbest radikallerin neden olduğu hücresel hasara karşı koruma sağlar.

Nar3

Yüksek Tansiyonu Düşürür: Narın düzenli tüketimi, kan basıncını düşürdüğüne dair yapılan araştırmalarda gösterilmiştir, bu da kalp krizi ve felç riskini azaltabilir.

Eklem Ağrılarına İyi Gelir: Nar içerdiği bileşiklerle iltihap önleyici etkilere sahiptir, bu da eklem sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.

Kalp Krizi Riskini Azaltır: Narın içerdiği punisik asit, kalp sağlığını destekleyerek kalp krizi riskini düşürebilir. Ayrıca, yüksek trigliserid düzeyine sahip kişilerde trigliserit seviyelerini dengeleyebilir.

Kanser Riskini Azaltır: Narın antioksidan içeriği, çeşitli kanser türleri üzerinde olumlu etkiler yapabileceği çalışmalarla gösterilmiştir.

Sindirim Sistemine İyi Gelir: Nar, sindirim sistemini olumlu etkiler, antibakteriyel ve antiviral özellikleri sayesinde bağırsaklardaki zararlı bakterileri azaltır, şişkinliği ve kabızlığı önleyebilir.

Nar

Mantar Enfeksiyonlarıyla Savaşır: Narın içerdiği bileşikler zararlı mikroorganizmalarla mücadelede etkili olabilir, ayrıca ağızdaki enfeksiyonlara karşı koruyucu olabilir.

Uşak’ın yeni Sağlık Müdürü kim oldu? Uşak’ın yeni Sağlık Müdürü kim oldu?

Hafızayı Güçlendirir: Bazı araştırmalar narın hafızayı iyileştirebileceğini ve Alzheimer hastalığıyla mücadelede yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Nar2

Cilt Kolajenini Artırır: Narın antioksidan içeriği, ciltteki yaşlanmayı önleyerek kolajen üretimini artırabilir. Ayrıca, ciltteki yağ-nem dengesini koruyarak her iki cilt tipi için faydalı olabilir.

Editör: Seher ZEYBEK