Covid-19'un hızla yayılan yeni varyantı JN1, Türkiye'de de görülmeye başlandı ve uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeler, okullarda ikinci dönemin kapanmasına neden olabileceği uyarısını içeriyor. Okullar, giderek artan vaka sayılarıyla birlikte virüsün yayılmasına zemin hazırlıyor; öğrenciler adeta hastalıktan kırılıyor.

Ecrin'den 9 Yıldır Haber Alınamıyor! Ecrin'den 9 Yıldır Haber Alınamıyor!

JN1 virüsünün dünya genelindeki hızlı yayılımı ve artan vakalar, sağlık otoritelerini alarma geçirdi. Uzmanlar, bu duruma karşı maske kullanımının tekrar hayata geçirilmesi gerektiğini belirtirken, Dünya Sağlık Örgütü, JN1 varyantını "dikkat edilmesi gereken varyant" olarak sınıflandırdı.

Okulların hastalıkların en hızlı yayıldığı yerler olduğu göz önüne alındığında, ikinci dönemin açılamayacağı iddiaları gündeme geldi. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Uzmanlar, salgının kontrol altına alınamaması durumunda ikinci dönemin risk altında olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Bu süreçte, velilerin ve öğrencilerin resmi duyuruları takip etmeleri ve sağlık kuruluşlarının önerilerine uymaları önem taşıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ