"Vatandaşı faiz canavarına teslim ettiler" "Vatandaşı faiz canavarına teslim ettiler"

30 Ağustos 1963 tarihinde İstanbul'da doğan Ömer Bolat, eğitim hayatına İstanbul'da başladı ve ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Uluslararası Ekonomik İlişkiler Bölümü'nden 1984 yılında mezun olan Bolat, yüksek lisans eğitimini Hollanda-Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü'nde Avrupa entegrasyonu alanında tamamladı. Ayrıca, Almanya-Kiel Üniversitesi Dünya Ekonomisi Enstitüsü'nün yüksek lisans düzeyindeki Uluslararası Ekonomi ve İşletme Programı'ndan da mezun oldu.

Doktorasını Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü'nde "Avrupa Para Sistemi" konusundaki teziyle tamamlayan Bolat, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği alanında "profesör" unvanına sahiptir.

İktisadi Kalkınma Vakfı'nda (İKV) uzman-araştırmacı olarak çalıştığı dönemde başladığı kariyerinde, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Sekreterliği görevine atanan Bolat, MÜSİAD'da Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan olarak 8 yıl boyunca görev yaptı. Ayrıca, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi olarak da aktif bir rol üstlendi.

Ömer Bolat, iş dünyasında önemli görevlerde bulunarak DEİK Yönetim Kurulu Üyeliği, Albayrak Holding üst yöneticiliği gibi pozisyonlarda yer aldı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'de de Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi.

Bolat, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği ile siyasi arenada da etkin bir rol oynadı.

İngilizce ve Almanca dillerini bilen Ömer Bolat, evli ve 2 çocuk babasıdır. Aile hayatına önem veren Bolat, hem iş hem de özel yaşamında dengeli bir hayat sürdürmektedir.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Ticaret Bakanlığı görevine atanan Ömer Bolat, iş dünyasındaki geniş deneyimi ve akademik birikimiyle dikkat çekiyor. Türkiye'nin ticaret ve ekonomi alanındaki gelişmelerinde etkili bir rol oynaması beklenen Bolat, yeni görevinde Ticaret Bakanı olarak devam etmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ