Prof. Dr. Coşkun Yılmaz: Akademi ve Kültür Dünyasının Önemli İsimlerinden Biri

Prof. Dr. Coşkun Yılmaz, 1985 yılında Ordu İmam Hatip Lisesi'ni, 1989 yılında ise İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü tamamladı. Eğitimine, 1994 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Bölümü’nde “Siyasetnamelere Göre Osmanlılarda İktisadi Düşünce” konulu yüksek lisans teziyle devam etti. Ardından, 2002 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümü’nde “XVI. ve XVIII. Yüzyıl Islahatnamelerine Göre Osmanlılarda Siyaset ve Toplum Düşüncesi” konulu doktorasını tamamladı.

Gratis'te yüzde 80 indirim yarın başlıyor Gratis'te yüzde 80 indirim yarın başlıyor

Kariyerine 1990 yılında Başbakanlık Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı’nda arşivist olarak başladı ancak kısa bir süre sonra istifa etti. Eğitim, yayın, basın, iletişim organizasyonları ve halkla ilişkiler alanında çeşitli görevlerde bulundu, öğretmenlik, yöneticilik, genel yayın yönetmenliği ve genel müdürlük yaptı. Ulusal ve uluslararası kültür, sanat ve bilimsel projelerin koordinasyonunu ve yöneticiliğini üstlendi.

2012 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliğine başladı. Ayrıca, 1 Mart 2017 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.

Prof. Dr. Yılmaz, 1994 yılında AKRA FM’deki “Kültürümüz Kimliğimiz” programı ile Türkiye Yazarlar Birliği tarafından “Yılın En İyi Radyo Programcısı” seçildi. 2013 yılında ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, editörlüğünü üstlendiği 40 ciltlik “İstanbul Kadı Sicilleri” projesi ile “100 Yılın Kültür Hizmeti Ödülü”ne layık görüldü.

Eserleri arasında "Antik Çağdan XXI. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi" (10 Cilt), "İstanbul Kadı Sicilleri" (40 Cilt), "Osmanlılarda Sağlık / Health in the Ottomans" (2 Cilt), "Evliya Çelebi Atlası", "Müteferrika: Basmacı İbrahim Efendi ve Müteferrika Matbaası", "1453: Panoroma Tarih Müzesi", "II. Abdülhamid: Modernleşme Sürecinde İstanbul", "II. Mahmud: Yeniden Yapılanma Sürecinde İstanbul", "III. Selim: İki Asrın Dönemecinde İstanbul", "İstanbullu Sahabeler" ve "Uluslararası Üsküdar Sempozyumu" gibi önemli çalışmalar bulunmaktadır.

Prof. Dr. Coşkun Yılmaz, ulusal ve uluslararası sempozyumlarda bilim ve düzenleme kurulu üyeliği yapmış, birçok tebliğ sunmuş ve yurt içi ve dışında konferanslar vermiştir. Ayrıca, çeşitli radyo ve televizyon programları hazırlamış ve sunmuş, dergi ve gazetelerde köşe yazıları, yorumlar ve araştırmalar yayınlamıştır.

Kaynak: Bülten