Çoğu kadının artık kâbusu haline gelen regl ağrısına neler iyi gelir? İşte detaylar:

Regl Ağrısı (2)

·         Sıcak kompres yapın. Sancıların arttığı dönemde karın bölgesindeki kan akışını hızlandırmak, ağrıları da azaltır.

Regl Ağrısı (3)

·         Spor yapın. Düzenli olarak spor yapmak acı ve ağrı eşiğinizin yükselmesine yardımcı olur. Buna ek olarak, karın ve bel kaslarınızı güçlendirmenizi sağlar.  Düzenli yürüyüş, koşu, yüzme ya da evde yapabileceğiniz hareketlerle bunu kolaylıkla sağlayabilir.

Regl Ağrısı (4)

·         Rezene çayı için. Rezene çayı rahimdeki kasların gevşemesine ve ağrıların azalmasına yardımcı olur.

Regl Ağrısı (5)

·         Papatya çayı rahatlatıcı etkisiyle ağrıların azalmasında önemli rol oynar. Aynı zamanda uyumak için de yardımcıdır. Böylece, ağrıları daha az hissedebilirsiniz.

Regl Ağrısı (6)

·         Adet döngüsündeki düzensizlikleri gideren maydanoz, içeriğindeki bileşenlerle ağrıyı da azaltır. Maydanozu sıcak suda kaynatıp, suyunu rahatlıkla içebilirsiniz.

Regl Ağrısı (7)

·         İçerdiği asitlerle progesteron hormonunu dengeleyerek regl sancısını azaltan keten tohumu da bu dönemde tüketebileceğiniz doğal ürünler arasında.

Regl Ağrısı (8)

·         Antispazmodik özelliği ile tarçın regl sancılarında rahatlatıcı bir baharattır. Tarçını suda kaynatarak elde ettiğiniz suyu günde 2-3 bardak tüketebilirsiniz.

Regl Ağrısı (11)

·         Bazı vitamin ve mineraller ağrılarınızı azaltmada size yardımcı olabilir. Özellikle bu dönemde taze sebze ve meyve tüketmeye özen gösterin. Kahve, çay, asitli içecekler ve alkolden uzak durun.

Regl Ağrısı (9)

Mısırın Sağlığa Faydaları Nelerdir? Mısırın Sağlığa Faydaları Nelerdir?

·         Ağrıya neden olan prostaglandinlerin azalmasına yarayan zencefil, toz haliyle balla karıştırılarak ya da suda kaynatılarak tüketilebilir.

Regl Ağrısı (10)-1

·         Ilık bir duş alın. Duş, rahatlatıcı etkisiyle ağrılarınızı azaltıp daha derin ve güzel bir uyku uyumanıza yardımcı olur.

Kaynak: Bülten