Samancı’ trafikten yeşil alana, toplu ulaşımdan imara kadar birçok konuda düşünce ve fikirlerini şu şekilde dile getirdi:

1) Çevre yolunun tamamlanması:  23 yıllık iktidar döneminde Uşak Belediyesi 15 yılı iktidar belediyelerinde olmasına rağmen bilmeyen çevre yolunun bitirilmesi, yolun bitmesi şehir merkezinden geçen yaklaşık 20.000.aracı şehir dışına alarak şehir içi trafik yükünü yüzde 60lara varacak şekilde azaltılması ve trafiğin büyük ölçüde rahatlamaya için önem taşımaktadır. 

2) Toplu ulaşım:  Mevcut toplu ulaşımın geliştirilmesi ve Yeni toplu ulaşım alternatifleri geliştirilmesi sonucunda bireysel araç kullanımına alternatif oluşturulması durumunda trafik ve kent sorununun çözülmesi yönünde adımlar atılması. Yakın zamanda toplu ulaşıma çözüm bulunmaması durumunda Kent merkezine inşa edilmesi planlanan binlerce araçlık otopark Kent merkezindeki araç yoğunluğunu ve bireysel araç kullanımını arttıracağından Kent Merkezine ulaşım ve trafik Çıkmaz bir alacaktır. Bir başka deyişle ne kadar çok yem o kadar çok kuş bu bakışla baktığımızda ne kadar çok otopark o kadar çok araç demektir.

3) Yeşil alanların ve belediye hizmetlerinin adil dağıtılması: Bugün yapılmakta olan millet bahçesi ve mevcut parkımız olan Atapark Kent merkezinde yaklaşık 170.000 metrekare bir alanı kaplamakta ancak kent merkezinden uzaklaştıkça kenarda bulunan mahalleler yeşil alan ve kaliteli belediye hizmetinden yeterince payını almamaktadır. Mahallelerde yapılacak Park ve yeşil alan düzenlemelerinin yanı sıra yıllar önce yapılan altyapı ve yol düzenlemeleri tekrardan elden geçirilmeli Kent merkezinde uygulanan yol şehircilik ve Peyzaj anlayışı tüm kente tüm mahallelere eşit ve adaletli şekilde yayılmalıdır.

4)Yenilenebilir enerji ve su kaynaklarının etkin şekilde kullanılması: Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile kentin enerji tüketimi düşürülmeli yoğun su kullanan Sanayi ve maden alanlarında gerek yağmur suyu hasadı gerekse kullanılan suyun dönüştürülerek kullanılması adına teşvikler verilmelidir.

Yeraltı su kaynaklarının kullanımı azaltılmalı kentin suyunun bulunduğu alan olan Murat Dağı ve çevresinde maden ruhsatlarının tamamen iptal edilmesi için gerekli yasal girişimlerde bulunulmalıdır. Kentte bulunan yapıların enerji tüketimlerinin azaltılması adına gerekli teşviklerin alınması ve uygulanması önem arz etmektedir.

Kentte sanal peyzaj elemanları kullanılarak ya da Kuraklığın dayanıklı uygun çevresel bitkiler kullanılarak su tüketimi azaltılmalıdır.

5) Altyapı: Altyapı gözden geçirilerek asbest içeren altyapıları süratle temizlenmeli yeni  ve mevcut imar bölgelerinde Altyapı ön hazırlığı ile parsellerde bağlantı bacaları bırakılmalı alt yapı çalışmaları için yolların tahrip edilmesi engellenmelidir .

- Su baskınları oluşmasını engellemek adına sorunlu arterlerde çalışmalar yapılmalıdır.

6) İmar:

Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış

-Yapıların kimlik kazanması adına belli arterlerde malzeme kullanımı çatı imalatları

-imar plan değişikliklerinde ilgili sivil.toplum görüşleri alınarak parsel bazında plan değişikliği yapılmamalıdır.

- Kentte çözülmesi gereken imar sorunları için plan  notları ile acil çözüm bulunmalıdır .

- projelendirme hizmetlerinde ön onay getirilmeli hızlı etkin projelendirme ile ruhsat alımı hızlandırılmalıdır. 

-imar planı kararları siyasetten arındırılmalı kentte yapılması ön görülen projeler toplumun 50 yıllık ihtiyacina göre sekillendirilmelidir .

- İmar adaleti sağlanmalıdır, kaçak ve İmara uygun olamayan yapılar için gerekli yasal işlemler yapılmalıdır. 

7) Kamu yapıları ve kamusal alanlar: Kamu kullanımına açık alanlar ve yapılar kent kimliğine uygun , yeşil ve kentle bütünleşik bir şekilde tasarlanmali ve inşaa edilmeli  ve gençlerin eğitim, eğlence, İnternet gibi ihtiyaçlarının kamusal alanda bedelsiz şekilde faydalanabilecegi şekilde ele alınmalıdır. 

- kentin sosyo kültürelyapısını direkt etkileyecek ve kentte ağırlığa sahip alanlarda yapılacak.projeler ortak akılla ve yarışma projeleri ile elde edilmelidir. 

8) Afet yönetimi: Afet anlarında kullanılacak toplanma alanlarında,

- Güneş enerjisi ile aydınlatma, acil durum konteyner ( jeneratör, kazma, kürek, şarj istasyonu ,uydu baz istasyonu) ,

-Çadır ve yaşam alanlarında altyapı çalışması

Yapılmalı ve hazır bekletilmekten toplum bilgilendirilmelidir.

Daha YAŞANABİLİR yeşil bir kent ve mutlu insanlar için uzmanlık alanlarımıza göre taleplerimizi dile getirmeli ve birlikte daha iyiyi istemeliyiz.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK