“UŞAK için benim değil bizim projemiz” sloganı iel hareket ettiğini belirten Samancı, “Uşak atık Su Arıtma Tesisleri kapasitesi yaklaşık 28.bin metreküp / saat ile kendimize maksimum kapasite ile hizmet vermekte Ancak şu an kentin yaklaşık ihtiyacı 40 bin metreküp / saattir.

Maalesef arıtılamayan su derelerimize verilmekte gerek tarımsal sulama gerekse yeraltı sularına karışarak bizleri zehirlemektedir. Ayrıca kirlilik Ulubey derelerini ve Menderes havzasını da tehlikeye atmaktadır” dedi.

“Atık su arıtma tesisi ihalesi iki kez yapılmadı”

 Samancı, “Nüfus artışı öngörüldüğünde kapasitenin 70 75 bin metreküp/saate çıkarılması gerekiyor daha önce iki sefer ihaleye çıkmasına rağmen maalesef ihalesi yapılamadı.

Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi

Su kullanımını sadece içme suyu olarak düşünmek doğru olmaz bir bütün olarak ele almak gerekir Burada arıtılan su tarımda ve sanayide proses yani üretim suyu olarak kullanılarak organize bölgelerinin su ihtiyacı büyük ölçüde karşılanabilir bu şekilde su ihtiyacını yeraltı suyu kullanan organize işletmelerinin yeraltı su kaynaklarının tüketmesinin önüne geçilebilir” diyerek bu konudaki iddiasını ortaya koydu.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK