Kentsel Dönüşüm Alanı içerisinde bulunan 100. Yıl Parkı’na şehit öğretmenler ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına “her Mahallede 100 Fidan projesi” kapsamında 150 elma, armut, ceviz ve diğer ağaç türleri dikildi.

Etinliğe Uşak valisi Dr. Turan Ergün Ankara’da olduğu için Öğretmen eşi Hülya Ergün, Uşak Orman İşletme Şefi Uğur Şahin,  Uşak Havaalanı Müdürü İsmail Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

TOKİ İlk ve Ortaokulu öğrencilerini Uşak belediyesi şehir Tiyatrosu Oyuncularının canlandırdığı “Efecan” ve arkadaşları eğlenceli anlar yaşattı. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Bugünün 24 Kasım Öğretmenler Günü olması nedeniyle görevini ifa ederken terör saldırılarında veya doğal afetler sonucu yaşamını yitiren öğretmenlerimizin anısına 150 ağacımızı toprakla buluşturacağız.

Uşak Belediyesi olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle başlatmış olduğumuz; “Her mahallemize 100 fidan dikim projesi” kapsamında başlatmış olduğumuz bu etkinlikte bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize çok teşekkür diyorum.

Peygamber Efendimiz; “Yarın kıyametin kopacağını da bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz” buyurmuştur. İklim değişikliği ve yaşlı dünyamızda yasadığımız çevre felaketler, daha çok ağaç dikmemizi gerektiriyor.

Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış

Bizde Uşak Belediyesi olarak bu doğrultuda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla birlikte her mahallemizde ağaç sayısını artırmak ve çevre konusunda farkındalık yaratmak için bu projemizi hayat geçirdik. İlkini Fevzi Çakmak Parkı’nda yapmıştık. Bugünde kentsel dönüşüm alanı içerisinde inşa edilen bu büyük 100. Yıl Parkı’nda Sevgili çocuklarımızla ve Sevgili öğretmenlerimizle ağaçlandırma çalışmamızı gerçekleştireceğiz.

Çevre çalışmalar sadece kamu eliyle yapılacak işlerden değildir. Öncelikle, ağacı ve doğayı sevmemiz gerekiyor. İlk temelleri her ne kadar aile ortamında atılmış olsa da, öğretmenlerimizin şefkatli ellerinde doğanın ne kadar kıymetli olduğunu, ağacın yaşam için ne kadar önemli olduğunu öğreniyorlar.  İnşallah bugün burada dikeceğimiz ağaçlarda çocuklarımızla büyüyecek, geleceğimizi yeşertecek, geleceğimize yağmur olacak ve bizlere umut olacaklardır. Yaşlı dünyamızı daha güzel daha sağlıklı bir geleceğe taşımaya da vesile olacaklardır.

Biz göreve başladığımızdan bugüne yoğun bir ağaçlandırma çalışması gerçekleştirerek şehrimizde yeşil alan miktarını artırmaya gayret ettik. Buradaki 11 bin metrekarelik parkımız, Yeşil Karaağaç’taki gölettin çevresinde bulunan mesire alanının yeniden kazandırılması, Bölme ’deki  oluşturduğumuz yaklaşık 30 bin metrekarelik yeni mesire alanımız gibi alanları yeşillendirdik.

Bunların yanı sıra yapımı devam eden Millet Bahçesi ve  Dikilitaş Mahallesindeki yeni millet Bahçesi ve şehrimize değer katacağına inandığımız   123 bin metrekare büyüklüğündeki Çocuk Kent projesi ile Uşağımızdaki yeşil alan sayısını daha da artıracağız. Ayrıca çocuklarımızın ve tüm hemşerilerimizin keyifle vakit geçirebilecekleri bir sosyal ortamı da vatandaşlarımıza kazandıracağız.

Burada bizi yalnız bırakmayan öğretmen ve öğrencilerimize, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Uşak Valiliği kurumalarına çok teşekkür ediyorum. Başta Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit olan tüm öğretmenlere Allah’tan rahmet, emekli olanlara sağlıklı ve uzun ömürler diliyor, tüm öğretmenlerimizin gününü bir kez daha kutluyorum.”

Etkinlik alanda bulunan öğrenci ve öğretmnelere çeşitli hediyelerin dağıtılmasıyla sona erdi.


SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK