Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 2024 Yerel Seçimleri için belirlediği belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. Üsküdar ilçesinde CHP'nin adayı olarak belirlenen eski Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş oldu. İşte, Sinem Dedetaş'ın biyografisi:

CHP Genel Başkanı Özel, İzmir'de Cami Temel Atma Törenine Katıldı: CHP Genel Başkanı Özel, İzmir'de Cami Temel Atma Törenine Katıldı:

Sinem Dedetaş, 1981 yılında Eskişehir'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir'de tamamladıktan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden Gemi İnşaatı ve Deniz Teknolojisi Mühendisi unvanı ile mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini aynı fakültenin Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları ana bilim dalında tamamladı.

Meslek hayatına Delta Denizcilik firmasında yapısal analiz ve yapısal tasarım mühendisi olarak başlayan Dedetaş, RINA'da (Registro İtaliano Navale) plan onay mühendisi olarak görev aldı. Daha sonra Matesis Denizcilik ve Mühendislik firmasında genel müdürlük görevini yürüten Dedetaş, bu süreçte ulusal ve uluslararası denizcilik faaliyetleri ile ar-ge projelerinde araştırmacı, program koordinatörü ve yönetici olarak görev aldı.

Gemi inşaatı ve işletmeciliği, enerji verimliliği, optimizasyon, farklı malzemelerin gemi yapısında kullanılması, yakın deniz taşımacılığı ve küçük tekneler gibi konularda çalışmalarda bulunan Dedetaş, aynı zamanda 2014-2016 yılları arasında TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttü.

Sinem Dedetaş, Üsküdar Belediye Başkanlığı için CHP tarafından aday gösterilmiş olup, denizcilik ve mühendislik alanındaki tecrübeleri ile dikkat çekmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ