Deprem başta olmak üzere afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında doğru davranışları öğretmeyi amaçlayan eğitim, gençlerin büyük ilgisiyle gerçekleşti.

Eğitim kapsamında afet öncesi yapılması gereken hazırlıklar, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet sonrası ilk anlar, yangın, tahliye ve AFAD Gönüllülük Sistemi gibi pek çok konuda gençlere detaylı bilgi verildi. Gençler, yaşatmak için yaşamak prensibiyle yoğrulmuş bilgi, beceri ve isteklilikle donatılarak, afet ve acil durumlar için AFAD’a destek olmaya çağrıldı.

Uşak Ürünköy Kavşağı’nda kaza Uşak Ürünköy Kavşağı’nda kaza

AFAD Gönüllülük Sistemi'nin tanıtımının yapıldığı eğitimde, 15 yaşını doldurmuş ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkesin gönüllü olabileceği vurgulandı. Gönüllü olmak isteyenler, e-devlet üzerinden başvuru yaparak, SMS ve e-mail ile portal (https://gonullu.afad.gov.tr) üzerinden çevrimiçi eğitimleri tamamladıktan sonra uygulama eğitimlerine katılarak AFAD Gönüllüsü olma fırsatını elde edebilecekler.

Eğitimi başarıyla tamamlayan gençlere AFAD tarafından katılım belgesi verilirken, gençler arasında yaygınlaştırılan sloganla, "AFAD Gönüllüsü ol, iyiliğe gönüllü ol!" çağrısı yapıldı. Bu önemli eğitimle gençler, afet durumlarında toplumlarına daha etkin ve bilinçli bir şekilde yardım edebilecek yeteneklere sahip olacaklar.

Muhabir: Seher ZEYBEK