Sivaslı’da yaşayan Adem Cengiz isimli bir vatandaş 12+2 evini satılığa çıkardı. Geliriyle ise Sivaslı Huzurevi’ne bağış yapmak istiyor.

Sivslıhuzurevi (1)

Sivaslı’da bir hayırseverin bağışı ile 2016 yılında inşasına başlanan Sivaslı Huzurevi, 8 yıldır tamamlanamadı. Yaş almış insanların ömürlerinin son deminde rahatça yaşayabileceği bir huzurevi hayali 8 yıldır yapılmadığı için başka bir hayırsever satılığa çıkardığı evinin gelirini huzurevine bağışlamak istiyor.

Yapımına 2016 yılının Kasım ayında başlanan ve hala hizmete açılamayan Sivaslı İlçesi Evrenli Doğal Park alanında 7 bin 320 metre karelik bir alan üzerine kurulu olan, inşaat alanı bin 700 metrekarelik yer kaplayan ve 54 odalı, 104 yataklı bir modern bir tesis olarak planlanan bina, bürokratik engeller yüzünden 8 yıldır bir türlü hizmete açılmadı. Şu anda tamamına yakını bitirilen binanın hizmete açılması için Sivaslı İlçe halkı gün sayıyor.

Erzincan'da 4.1 Şiddetinde deprem oldu.! Erzincan'da 4.1 Şiddetinde deprem oldu.!

Sivaslı Ev

60’lı yaşlarında olan Adem Dede senelerce yurtdışında yaşayan Sivalılı bir gurbetçi. Norveç’ten emekli olup memleketi Sivaslı’ya geri dönen koah hastası Adem Dede 12+2 evini satarak gelirini Sivaslı Huzurevi’ne bağışlamak istiyor. Adem Dede’nin satılığa çıkardığı evde, 330 metrekarelik oturum alanı, 14 oda, çift büyük balkon, 7 dönüm arazi ve 150’den fazla ceviz ağacı içeriyor. 2 kapalı hayvan besihanesi, bir depo, geniş bir garaj, güneş ısıtma sistemi, kalorifer ve CCTV güvenlik sistemi ile donatılmış evde terasta bir mangal alanı da bulunuyor.

Muhabir: Ece Yıldırım