Sivaslı İlçemizde DEPREM Meydana Geldi Sivaslı İlçemizde DEPREM Meydana Geldi

Kentimizin büyük yangınlar atlatmasının ardından Sivaslı ve diğer ilçelerde biçerdöverlerin güvenlik kontrolleri sıkılaştırıldı.

Sivaslı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, belirli periyodlarla Sivaslı'da belde, köy ve kasaba demeden biçerdöver ve hasat sonrası alet, makinelerin denetimlerine devam ediyor.

İlçe teknik ekipleri, biçerdöverlerin verimli çalışmasının yanı sıra güvenli çalışması konusunda da yaptığı denetimleri artırdı. Biçerdöver sahiplerinin ehliyet, ruhsat ve çalışma yetkisi gibi belgeleri incelenirken, aynı zamanda araçların yeterlilikleri ve güvenlik şartları da titizlikle kontrol ediliyor. Şimdiye kadar Sivaslı'da 19 yerleşim biriminde 11 tane biçerdöver çalışma esnasında kontrol edildi.

Biçerdöverlerin çalışma esnasında yanlarında yangın tüpü bulundurulması gerekiyor. Biçerdöverle arazide hasat esnasında su tankerlerinin de çalışma alanında bulundurulması, biçerdöver kullanımın ardından tarlada en az yarım saat tedbir amaçlı beklenmesi gerekiyor.

İçerisinde bulunduğumuz bugünlerde devam eden hububat hasadı nedeniyle biçerdöverlerin yoğun kullanımından meydana gelebilecek kazaları önlemek, can ve mal kayıplarının önlenmesi gibi nedenlerle ekipler denetimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Denetimler, karış karış Uşak’ın tüm ilçe, köy ve beldelerinde yetkili ekipler tarafından gerçekleştiriliyor. Ayrıca anız yangınları ile ilgili çiftçileri bilgilendirme çalışmaları da devam ediyor.

Muhabir: Ece Yıldırım