TBMM Dijital Mecralar Komitesi Başkanı Hüseyin Yayman, TikTok'un Türkiye'deki faaliyetleri üzerinde detaylı bir çalışma yürütüldüğünü açıkladı. Bu çalışmanın sonucunda, TikTok'un lisansının iptali dahil çeşitli yaptırımların gündemde olduğunu belirtti. Sosyal medya fenomenleri, özellikle kara para aklama soruşturmalarıyla gündeme gelirken, TBMM bu konuda harekete geçmeye hazırlanıyor. Dijital Mecralar Komitesi, sosyal medya fenomenlerinin gelirlerini denetim altına alacak adımlar atmayı planlıyor. Muhasebeleştirme ve vergilendirme konularında detaylı bir çalışma yapılacak. Türkiye ve Avrasya Tik temsilcisi Emir Gelen'in 7 Aralık'ta Dijital Mecralar Komisyonu'na yapacağı açıklama merakla bekleniyor. Hüseyin Yayman, TikTok'taki tasvip etmeyecekleri yayınları kınadıklarını ifade ederken, bant daraltma, yayın yasağı, reklam yasağı gibi önlemleri içeren ciddi bir dijital mecra çalışması içinde olduklarını vurguladı.

Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Buradan tüm milletimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. 7 Aralık tarihinde TikTok'un Türkiye ve Avrasya Tik temsilcisi Emir Gelen beyi davet ettik. Gelecek ve bu konularla ilgili açıklama yapacak.
Biz Dijital Mecralar Komisyonu olarak başta bant daraltma, yayın yasağının getirilmesi, reklam yasağının getirilmesi ve gerekirse lisans iptali olmak üzere tüm dijital mecralarla ilgili çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz bunu kamuoyuna açıklamak isterim. TikTok'taki hiçbir şekilde tasvip etmeyeceğimiz bir takım yayınları, bir takım görüntüleri, kınıyoruz, lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.


 

Muhabir: Seher ZEYBEK