Toplantıya ilgili birim müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları da katılım gösterdi. Toplantıda, IPAR II 13.Çağrı ilanının içeriği masaya yatırıldı. Bu kapsamda 101 ve 103 tedbirleri altında makine ekipman alımı ve öz tüketim amaçlı yenilenebilir enerji sistemleri destekleneceği belirtildi. Başvuru sahiplerinin tüm yatırım konularında KDV'den muaf tutulacağı vurgulandı. Sözleşme imzalandıktan sonra başvuru sahiplerinin hibe tutarlarının %50'sini avans olarak alabileceği açıklandı. Ayrıca, fiyat farkı uygulaması ile makine ekipman fiyat dalgalanmalarından etkilenmemesi sağlanacağı bilgisi paylaşıldı.
101 tedbirinde, büyükbaş/küçükbaş süt üretimi işletmeleri, büyükbaş/küçükbaş besicilik işletmeleri, kanatlı hayvan çiftlikleri (broyler, hindi ve kaz), yumurta üreten işletmeler destek kapsamında yer alacak. Destek oranının %60-80 arasında ve yatırım harcama tutarlarının 5000 - 500.000 Euro arasında olduğu ifade edildi. 103 tedbirinde ise süt işleme, süt toplama, peynir altı suyu işleme tesisleri, kırmızı et işleme, kesimhane, kanatlı eti işleme, su ürünleri işleme tesisleri, meyve sebze işleme tesisleri (soğuk hava depoları) destek kapsamında yer alacak. Destek oranının %50-70 arasında ve yatırım harcama tutarlarının 30.000 - 3000.000 Euro arasında olduğu belirtildi.
Toplantıda ayrıca, TKDK tarafından Uşak iline yönelik bugüne kadar gerçekleştirilen projeler ve ödemeler hakkında bilgi verildi. 2023 yılında 210 milyon TL'lik yatırım tutarı karşılığında 100 milyon TL hibe ödemesinin gerçekleştirilmesi hedeflendiği ifade edildi. Bu toplantı, tarım ve kırsal kalkınma alanında yürütülen projelerin önemini vurgulayan bir platform olarak gerçekleştirildi.
(ECE YILDIRIM / ÖZEL HABER)