Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen Kurultay İstiklal Marşı ile başladı. Mehter gösterisinin ardından konuşmalar başladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş; “Nereden geldiğini unutanlar nereye gideceklerini kestiremezler.”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Bir fikrin ısrarla takip edildiğinde hangi noktalara geldiğini bizzat burada görüyoruz. Emeği geçen tüm kardeşlerimize çok teşekküre derim. Bende İmam Hatip davasını özümsemiş bir aileden geliyorum. Bugün geldiğimiz noktayı çok iyi anlamalıyız.

Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

Önce şunu belirmemde yarar var; “Nereden geldiğini unutanlar nereye gideceklerini kestiremezler. Hem imam hatip meselesini, hem var oluş mücadelesini, hem bu milletin kökleriyle bütünleşme gayretinin hangi safhalardan geçtiğini unutmamız gerekir niteliğe ulaşmamız için unutmamız gerekir. Devlet Millet kaynaşmasını sağlamamız gerekir. Allah razı olsun. Türkiye son 20 yılda yine bir imam hatipli olan Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde devlet ve milleti bütünleşmeyi başarmış yoluna devam etmektedir.

Devlet yapısının güçlenmesi bakımından önümüzde standartları yüksek bir demokrasi inşa etme dönemidir. Siyasi partiler yasası seçimÇağdaş, milli, kapsayıcı bir anaysa yapılması boynumuzun borcudur. Yine aynı şekilde TBMM iç tüzüğü değişecektir.

Dört Temel unsurla ileri gideceğiz ve nitelikli bir geleceği inşa edeceğiz.

Sağlam bir mefkûrenin temel çatımız olmasını sağlayacağız.

Sağlam bir toplum kurulması için sivil toplum olarak da mücadele edeceğiz”

Güçlü bir insan kaynağının yetiştirilmesi ve güçlü bir devlet kurulmasını temin ederek cumhuriyetimizin 2. yüzyılında inşallah her alanda sözü tesirli güçlü bir Türkiye’yi kurmak bize ve bizim nesillerimize nasip olur” ifadesini kullandı.

İlim Yayma Vakfı Başkanı Bilal Erdoğan; “Artık Türkiye’de 8 öğrenciden birisi İmam hatibe gidiyor. Artık bu sayıları bırakıp nitelik konusuna girmemiz gerekiyor. Nitelikli çocuklar yetiştirmek istiyorsak, önce o çocuklarımızın öğretmen olmasına özen göstermeli ve zeki çocuklarımızı öğretmenlik mesleğine yönlendirmeliyiz. İşte o zaman nitelikli gelecek nesiller kazandırmış oluruz” dedi.

Uşak Valisi, Dr. Turan Ergün, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’da birer kısa konuşma yaparak konuklarına hoş geldiniz dediler.

UŞİMDER Başkanı Harun Arslan ve ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan’da birer konuşma yaptı. Ceylan. “Bu yıl İmam hatipliler buluşmasının 20. ‘ni Uşak’ta düzenlemekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek bu yılki mottolarının; “Nitelikli Gelecek nesil” olduğunu açıkladı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK