Sayın Özel, değişimin ve gençleşme taleplerinin sembolü olarak görülmüş ve partide değişim isteyenler tarafından aday gösterildi ve CHP’nin 8. Genel Başkanı seçildi.

Uşak’tan delege olan 5 ilçe başkanı: Banaz İlçe Başkanı Erdoğan Atasoy, Eşme İlçe Başkanı Cumhur Uslu, Karahallı İlçe Başkanı Erdal Coğuplugil, Sivaslı İlçe Başkanı Mahir Yaşar ve Ulubey İlçe Başkanı İbrahim Demirel, değişim ve gençleşmeden yana olduklarını açık açık belirterek Sayın Özgür Özel’in saflarında yer tutmuştu.

CHP Uşak Milletvekili ve CHP Uşak İl Başkanı Sayın Sevinç Soyer Yazgan da Kemal Kılıçdaroğlu saflarında yer tuttu. CHP’nin bir önceki Uşak Milletvekili Sayın Özkan Yalım zaten Sayın Özel’e hediye ettiği saatle ve destek turlarında gölge gibi yanında yer alarak safını belli etmişti.

Görünen o ki; CHP Uşak Örgütü’nde bundan sonra Sayın Yalım’ın borusu ötecek. Yeni Genel Başkan Sayın Özgür Özel, CHP genelinde neyi değiştirebilecek? Şu anda aynı hamam aynı tas, sadece tellak mı değişti? Benim kafamda bu sorular var. Göreceğiz.

Sonuçta bu diyeceğim her parti için geçerlidir.

Bir Genel başkan o kente 2 saatlik bir miting için gelir ve gider. O iki saate ne yaptıysa yaptı. O kentte önemli olan oranın yerel parti örgütü ya da teşkilatıdır. Yıllarca CHP Uşak Örgütü’nde üyeydim.  Partide yaşanan “Senin adamım, benim adamım, benden olmayan ölüm” gibi gücü ellerine geçirenlerin faşistçe tutumlarına daha fazla tahammül edemediğim için sanırım 2021 yılı sonlarında üyelikten istifa etmiştim.

Uşak'ı bu hafta nasıl bir hava bekliyor? Uşak'ı bu hafta nasıl bir hava bekliyor?

Umarım, partide gücü eline geçiren kişi ve gruplar sözde değil özde demokrat olurlar da kimseyi küçük görüp ötelemezler. Bu kafalar değişmezse yeni tellaklar da hiçbir şey yapamaz. Çünkü hamam eski hamam tas eski tas kalır.

Artık politik eksenini hadi sol demeyeyim de (Nasılsa onlar da sol demeyecek) hiç olmazsa biraz emekçiden, emekliden, küçük esnaftan, garip gurabadan yana kaydırsın. “Aaa. Bak halk olarak bize de sahip çıkanlar varmış” diye biraz olsun sevinelim.

Halk görmese de Hak görür

AK Parti iktidar olduğu 2002 yılından 2011 yılına kadar memleket tamamında ve Uşak’ta güzel şeyler yaptı. Allah razı olsun. Yaptıklarında bir şey dediğim yok da. Ama neredeyse 15 yıldır; “size yol yaptım, hastane yaptım, adliye sarayı yaptım. Daha ne istiyorsunuz?” triplerine  girip başımıza kakarak biz halkı ötelemekten ve iteklemetekten de vaz geçmeli artık.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan, yılsonu enflasyon tahmininin yüzde 58'den Orta Vadeli Program ile uyumlu şekilde yüzde 65'e çıkarıldığını açıkladı.

Daha iki gün önce Türk-İş bir araştırma yayınladı. Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı)  13.684 TL’ye,

Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlari çin yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 44.573,3 TL’ye,

Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 17.803,3 TL’ye yükseldi.

Araştırmalar bunu gösterirken emekliye 7500 TL maaşı reva görmek, emekli kesimi küçük görmek ve horlamaktan başka nedir ki? Tespit edilen açlık sınırı emekli maaşının neredeyse iki katı.

Birde; “Biz iktidarımız döneminde emekliyi, dar gelirliyi enflasyona ezdirmedik” dediler mi kafayı yiyorum. Ne ezdirmesi birader? Üzerimizden silindir gibi geçip bizi asfalt gibi yere yapıştırdınız. Sanki, bizimle alay ediyorlar.

Cumhurbaşkanı, bakan milletvekili maaşlarına bakıyorum. Neredeyse Avrupa ülkelerinde bu kadar maaş alan devlet başkanı, bakan ve milletvekili yok.

Onu da geçtim, canına yandığımın mendil kadar küçücük Uşak’ta bile geçmişte de bugünde yönetimine hatta yedeğine giren bile köşeyi döndü. Ne yapsınlar halkı düşünüp de.

Uşak her geçen gün ekonomik olarak da geriliyor. Uşak’ta yaşayan bebeden, 80 yaşındaki ninenin ve dedenin banklara 63 bin TL borcu var. İhracat yüzde 30 azalmış. Üretim durdu durmak üzere. Korkarım yakında işçi çıkarmalar da hızlanır.

Öbür partilerin beceriksizlikleri yüzünden halkın AKP’yi seçmesi, ayıplarınızı ve yaptığınız haksızlıkları kapatıyor mu?

Halk görmese de yukarıda bir gören var.

Hak her şeyi görür.

Editör: Seher ZEYBEK