Geçtiğimiz hafta, öğrencilere cübbe ve sarıkla ders anlattığı için ulusal ve yerel basında gündem olan Uşak Lisesi müdürü ve TÜGVA Uşak Şube Başkan Yardımcısı Kazım Dönmez’i AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul ve AK Parti Kadın Kolları Uşak il Başkanı Hilal Sabancı ziyaret etti.

Sabancı ve Tuğrul, ziyaret sırasında Uşak Lisesi öğrencileri ve öğretmenleriyle de bir sohbet ederek hal hatır sordular.

Tuğrul’dan Cübbe Ve Sariği 1

Ziyaret sonrası sosyal medya sayfasından paylaşımda bulunan Tuğrul; “Gençlerimizin alkol ve uyuşturucu tuzağının pençesinden kurtarılması mücadelesi verdiğimiz günümüzde, öğrencileri ile mescitte buluşma erdemini gösterdiği için haddini bilmezlerce eleştirilen ve tehditlere maruz kalan Uşak Lisesi Müdürümüz Kazım Dönmez hocamızı ziyaret ettim.

Gençlerimizi, mukaddes değerlerimizi merkeze alarak geleceğe hazırlayan erdemli faaliyeti nedeni ile kendisini tebrik ediyorum.

Bu vesile ile mukaddes değerlerimize düşmanlığı kendisine felsefe edinmiş olan CHP zihniyetinin, milletimizin geleceği için ne kadar tehlikeli olduğu hususunu tüm hemşerilerimizin takdirlerine sunuyorum” ifadesini kullandı.

Tuğrul’dan Cübbe Ve Sariği 2

Dönmez hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu

Ulusal Birgün Gazetesi internet Sitesi 19 Ekim tarihli yayınında “TÜGVA’cı müdür cübbesiyle ‘derste” başlığıyla bir haber yapmıştı.

Haberde; “Uşak Lisesi Müdürü ve aynı zamanda TÜGVA Uşak İl Başkan Yardımcısı Dönmez’in okul mescidinde imam cübbesi giyerek öğrencilere ‘ders’ anlattığı ortaya çıktı. Görüntüler vakfın sosyal medya hesabında paylaşıldı” bilgisi verilmiş, bu haber üzerine Uşak’ta bazı eğitim sendikaları ve siyasi parti temsilcileri tepki göstermişti.

Uşak Belediyesi İşhanı için yıkım ihalesi düzenleniyor Uşak Belediyesi İşhanı için yıkım ihalesi düzenleniyor

Ccchp

CHP Uşak İl Örgütü de Uşak Adliyesine giderek Dönmez hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu sonrası basın açıklaması yapan CHP Uşak Milletvekili Sevinç Soyer Yazgan; “Milli Eğitimde kanunlarla yönetmeliklerle belirlenmiş kıyafet yönetmeliği vardır. Buna uygun giyinmek başta okul müdürleri olmak üzere tüm öğretmenlerin uyması, uygulaması gereken kurallardır. Uşak Lisesi Müdürü Kazım Sönmez, imam cübbesi giyerek öğretmen, yönetici görev sınırlarının dışına çıkmış ve anayasanın ilgili maddelerini ve demokratik laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını ihlal etmiştir. Uşak Lisesi Müdürlüğü ve aynı zamanda TÜGVA Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Kazım Dönmez’ in okulda imam cübbesi ve sarığı giyerek, öğretmen yönetici görev sınırlarının dışına çıkmıştır. Anayasaya, kanunlara, kılık- kıyafet yönetmeliğine aykırı bir şekilde vakıf etkinliklerini gerçekleştirmesi Millî Eğitim Bakanlığına bağlı bir okulda olamaz. Öğretmenin görevi; çağdaş, bilime dayalı, laik Milli Eğitim müfredatını uygulamak olmalıdır. Aileler evlatlarına dini eğitim aldırmak istediklerinde Milli Eğitim’e bağlı İmam Hatip Liseleri ve Diyanet İşleri Başkanlığının organize ettiği kurslar vardır. Bu nedenlerden dolayı kazım Dönmez ile ilgili suç duyurusunda bulunduk” demişti.

Muhabir: SALİH KILINÇ