Adı “29 Ekim’de 1923 İslamoğlu” olan projede 14 halk oyunları öğretmeni ve 1923 Uşaklı görev aldı. Pazar günü ulusça büyük bir coşku ile kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde tam 1923 kişi Uşak’ın en çok sevilen halk oyunu olan İslamoğlu oyununu sergileyecek.

Projenin mimarı; Sınıf Öğretmeni, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Uşak İl temsilcisi, Gül Spor Kulübü Başkanı ve yazar Nilüfer Akyol Karçkay oldu. Karçkay, projesi için Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Uşak halk Oyunları Federasyonu ile işbirliği yaparak koordinatörlük görevini üstlendi.

“29 Ekim’de 1923 İslamoğlu” projesinin Koordinatörü Nilüfer Akyol Karçkay

Nilüfer Akyol Karçkay, 14 okul ve onlarca halk oyunları kulüp antrenörleri ve kulupleri ile iletişime geçti. Projede görev alan öğretmenler okullarında gönüllerden tespit ettiği öğrenci ve kişileri oyun ekibine aldı.

Uşak’ta faal olan halk oyunları kulüpleri ile de temasa geçen Karçkay, buradan da temin ettiği gönüllüleri ekibe dâhil etti. Milli Eğitim Müdürlüğü ev Halk oyunları kulübü öğretmenleri oluşturdukları gruplarla, okul ve Uşak gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor salonlarında çalışmaya başladı.

Yaklaşık bir aylık gruplar halindeki çalışmaların ardından da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gösterilerinin yapılacağı alanda provalara bir bütün halinde başlandı.

Uşak’ta 29 Ekim Pazar günü saat 10.00’da başlayacak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 10. Yılı Kutlama Töreninde ilk kez halka sunulacak olan “29 Ekim’de 1923 İslamoğlu” gösterisi için tüm hazırlıkların tamam olduğunu kaydeden karçkay, Uşaklıları bu dv gösteriyi izlemeye davet etti.

Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK