Turgut Altınok, 1 Nisan 1957 tarihinde Ankara'nın Balâ ilçesinin Aşıkoğlu köyünde dünyaya gelmiştir. İlkokulu Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu'nda tamamladıktan sonra ortaokul ve lise eğitimini Keçiören Kalaba Lisesi'nde almıştır. Yükseköğrenim için Azerbaycan'a giden Altınok, burada Hukuk eğitimi almış ve Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine katkılarından dolayı Azerbaycan Vektör Uluslararası İlim Merkezi tarafından fahri doktora payesi ile ödüllendirilmiştir.

Gençlik yıllarından itibaren Ülkü Ocakları'nda görev alan Turgut Altınok, 25 yaşında iken Milliyetçi Çalışma Partisi'nin Keçiören İlçe Başkanlığı'na seçilmiş ve ardından Ankara İl Başkanlığı ile Merkez Yürütme Kurulu üyeliğine atanmıştır.

Altınok, 1994 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Ancak, 1999 yerel seçimlerinde MHP'den istifa ederek Fazilet Partisi'ne katılmış ve bu partiden Keçiören Belediye Başkanlığı için tekrar aday olup seçilmiştir. 2004 yerel seçimlerinde ise AK Parti'den Keçiören Belediye Başkanlığı'na seçilmiştir.

Turgut Altınok, 2013 yılında AK Parti'den istifa etmiş, 2014 yerel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanlığı'na aday olmuş ve %30,3 oy alarak ikinci sırada yer almıştır. 2019 yerel seçimlerinde ise AK Parti'ye dönerek Keçiören Belediye Başkanlığı için aday olmuş ve kazanmıştır.

Instagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu açıklamalarda bulundu Instagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu açıklamalarda bulundu

Siyasi kariyeri boyunca birçok görevde bulunan Turgut Altınok, evli ve dört çocuk babasıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ