31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde ilçelerdeki belediye başkanlığı yarışı da kızışıyor. Ulubey eski Belediye Başkanı Ali Rıza Ada’dan sonra CHP Ulubey İl Genel Meclisi Üyesi Selim saka CHP Ulubey Belediye Başkan Aday adayı olduğunu açıklamıştı.

CHP’den Ulubey Belediye Başkanlığı Aday adaylığını açıklayan 3’üncü isim Genç Dinamik birisi olarak Jeoloji Mühendisi ve Müteahhit Mehmet Can Akbulut oldu.

Akbulut ; 

Kıymetli misafirler öncelikle şunu ifade etmek isterim ki  ata topraklarıma ve doyduğum bu topraklara hizmet etmek benim için onurların en büyüğüdür. Bu vesileyle beni yalnız bırakmayan siz değerli büyüklerime küçüklerime akranlarıma teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum.

Değerli yol arkadaşlarım Ulubey belediye başkanlığına aday adayı olmak için şahşımı cesaretlendiren büyüklerime bu yolda bizleri teşvik eden dostlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum.

Değerli dostlarım Ulubey belediye Başkan Aday Adaylığına çıkmak için haklı sebeplerim gerçekçi nedenlerim vardı. Ekmeğini yediğimiz suyunu içtiğimiz bu topraklar sahipsizlik için de  kıvranırken emsal bölgeler şahlanmış iktisadi ve sosyal kalkınma hamlelerini tamamlamışken Ulubeyimiz sahipsiz, işsiz  kimsesiz ve esnafımız zor durumdadır. İşte Ulubeyi sahipsiz bırakmamak Ulubeyliyi kalkındırmak için aday oldum. 

Topraklarında onca tarihi ve doğal güzelliği içinde bulundurmasına rağmen bu güzelliklerin değerlendirilmeyerek kazanç sağlanmamasının önüne geçmek bu değerleri değerlendirmek için aday oldum.

Özellikle istihdam sorunu yüzünden göç vermek zorunda kalan Ulubeyimizin bu sorununu çözmek istihdam sağlamak gençlerimize yeni gelir kapıları açarak göçün önüne set olmak için aday oldum.

Dünyanın bilmesi gereken doğamızı kanyonumuzu çevre illerin dahi bilmediğini görerek bunları Tüm Türkiye ve dünyaya duyurarak Ulubeyimizi turizmin cenneti yapmak için aday oldum.

Sadece siyasete ve siyasetçiye yakın olan insanların işlerinin görülmesi ve  çeşitli kademelere gelmesini engellemek ve emekçi insanların, liyakatli insanların önünü açmak için aday oldum.

Şehri bugünden planlayarak imar verantın önüne geçmek, geleceğin Ulubeyini bugünden inşa etmek için aday oldum.

Hemşerilerimizin yaşamaktan mutluluk duyduğu, sağlık alanında, spor alanında , eğitim alanında , sosyal alanlarda kendini tamamlamış bir Ulubey inşa etmek için aday oldum.

Şehrimizin alt yapı üst yapı problemlerini çözmek yolarını düzeltmek park ve bahçelerimizin herkesin kullanabilmesi için  ve çocuklarımıza daha güzel bir Ulubey bırakmak için aday oldum.

Yaşayanın mutlu olduğu, çevresel sorunların olmadığı, diğer merkezlerin çevresel atıklarının depolama alanı olmayan havasıyla, suyuyla, doğasıyla tertemiz bir Ulubey oluşturmak için aday oldum.

Kıymetli misafirler ilçemiz bir çok yerleşim merkezini kıskandıran doğal güzelliklere sahipken maalesef  bu güzellikler kötü yönetim anlayışına terk edilmiştir. Yani mücevher doğru sarrafın elinde değildir. Ama Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeciliği ile Ulubeyimiz hakkettiği değeri bulacak adil liyakat sahibi yöneticilerine kavuşacaktır.

Uşak camilerinde “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” anlatılıyor Uşak camilerinde “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” anlatılıyor

Kıymetli misafirler meslek hayatım boyunca çevre şehircilik alanında birçok alt yapı ve üst yapı çalışmalarında bulundum ve hala 20 kişilik bir mühendislik gurubuyla çalışmaktayım. ayrıca 18 yaşından itibaren gençlik kollarından başlayarak bir çok kademesinde bulunduğumuz Cumhuriyet Halk Partimizin belediye başkan aday adayı dahi olmak bizim için onurdur, gururdur. Çünkü Cumhuriyet halk partimiz bizlere ulu önderimiz, kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir.

Değerli misafirler bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken sizlerden biz söz almak istiyorum. Ulubeyi tekrardan Cumhuriyet Halk partisini belediyiciği  ile kavuşturmaya var mıyız.? dedi.

Uşak’ın tanınmış müteahhitlerinden Jeoloji mühendisi olan Mehmet can Akbulut, CHP İlçe binasında düzenlenen bir törenle aday adaylığını açıkladı ve CHP Ulubey İlçe Başkanı İbrahim Demiral’a başvuru formunu teslim etti.

Akbulut’un aday adaylığı başvuru törenine CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba’nın da katıldığı görüldü.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK