Dünyanın en büyük ikinci kanyonu olarak bilinen Ulubey Kanyonunda bir ilke imza atılacak. Ulubey kanyonlarında Antik Dönemden kalma su kanalları, kaya mezarları ve mağaralar yer alıyor. Ayrıca Hristiyanlığın Montanizm tarikatının merkezi olan Pepouza Antik Kenti de kanyonun içerisinde. Eskiden Ulubey Kanyonunun doğu kısmında bulunan kaynak suyunu Pepouza Antik Kentine getirmekte kullanılan Clandras Su Kemeri de kanyondaki önemli tarihi kalıntılardan. Kanyondaki camdan yapılmış seyir terası ziyaretçilere, yerden 150 metre yükseklikte eşsiz kanyon manzarasını izleme ve kanyon içinde yürüme imkânı sunuyor.

Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 3 kişi hayatını kaybetti

Ulubey (1)

26 Temmuz Cuma, 27 Temmuz Cumartesi tarihlerinde ilk defa gerçekleştirilecek olan 1. Ulubey Ultra Trail 4 farklı kategoriden oluşacak. Tüm parkurlar Ulubey Kanyon Tabiat Parkında başlayıp bitecek. Tabiat parkı meydanından başlayıp farklı güzergâhlarda devam edip başlangıç noktasında bitecek. Parkurların tamamına yakını toprak, patika, taş ve orman yollarında koşulacaktır az bir kısmı asfalt olacak. 10 K Ulubey Koşusu. 25 K Blaundos Antik Kent Koşusu, 60K Clandras Köprüsü Koşusu mesafeleriyle katılımcıların farklı seçeneklerde koşu deneyim şansı olacak. Sporcular, müsabaka öncesi akşamı etkinlik alanında müzikli eğlence fırsatı bulacak, yarışma sabahı temiz hava, samimi ortam ve güler yüzlerle muhteşem manzaralarla gün doğumuna tanıklık edecek. Koşu bitiminde her kategori ve yaş grubuna çeşitli ödüller verilecek.

Ulubey (2)

Koşuya katılmak isteyenlerin başvuru bölümünden gerekli formu doldurması ve katılmak istediği kategoriye ait katılım ücretini yatırması gerekiyor. Başvuru kayıtları 19 Temmuz 2024 saat 23:59:59’a kadar devam edecek.

Koşuya, paralimpik sporcular, gazi ve şehit yakınlarının kayıtları ücretsizdir.

Başvuru formu için tıklayınız

Ulubey (3)

Muhabir: Ece Yıldırım