Son günlerde aşırı yağmurlardan oluşan sel ve üst üste gelen yangın felaketleriyle sarsılan Uşak’ta bir başka felaketin yaşanmasına ramak kaldı.

V Alikadiruysal (1)Dün akşamüstü saat 17.00 sıralarında Uşak Atatürk Etnografya Müzesi bitişiğindeki Vali Kadir Uysal Parkı’nda bulunan ve yaklaşık 80 yıllık olduğu tahmin edilen selvi ağacı büyük bir gürültüyle devrildi.

V Alikadiruysal (3)

Uşak Valisi Ergün; “Gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın abideleridir” Uşak Valisi Ergün; “Gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın abideleridir”

Yerden yaklaşık 10-12 metre yüksekliğinde olan ve oldukça geniş bir alan kaplayan selvi ağacının kırılan dalları Atatürk Etnografya Müzesi’nin kuzey cephesine çarparak bahçe kısmına düştü.

V Alikadiruysal (5)

Oldukça hareketli bir park olan Vali Kadir Uysal Parkı’nda havanın aşırı sıcak olması nedeniyle o saate kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi.

202A3694 0Fc5 4Eea A415 Ad73Cab37648

Mahalle sakinleri, yaşlı selvi ağacının bazı dallarının daha öncede şiddetli rüzgar nedeniyle kırıldığını belirterek ağacın çürüdüğünü ve dayanıksız hale geldiğini belirttiler.

Parka gelen Uşak Belediyesi ekipleri, kırılan ağaç dallarını keserek traktörlere yüklediler ve parkı temizlediler.

Muhabir: SALİH KILINÇ