Uşak Barosu yazılı bir açıklama yaparak “Hukukun Kurumsal Yapısı ve Anayasal Sınırı Korunmalıdır” dedi.

İşte Uşak Barosu’nun yazılı açıklamasının tam metni

Hukukun Kurumsal Yapısı ve Anayasal Sınırı Korunmalıdır”

Anayasa mahkemesi kararlarının hukuki niteliği ve bağlayıcılığı anayasal hükümler gereği ortadadır.

Anayasa Mahkemesi’nin Anayasamızın 163. Maddesi ve 6216 sayılı kanun ile düzenlenmiş olan bireysel başvuru hakkını esas alarak verdiği karar gerekçesine ve içeriğine katılıp katılmamak bir yana, devamında bu kararı yok sayma ve göz ardı etme hakkı ve yetkisi hukuk devletinde hiçbir kurum ve kişiye tanınmamıştır.

B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor... B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor...

Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi arasında yaşanan karmaşa ve yetki anlaşmazlığının hukuk camiası açısından oluşturduğu olumsuzluk kaygı vericidir.

Verilen bu karar, tüm yargı kararlarının infazından takdiri olarak kaçınılabileceğinin yolunu açarak başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere yargı organlarının fonksiyonsuz hala gelmesine ve tüm yurttaşlarımız nezdinde değersiz görülmesine yol açacağı bilinmelidir.

Uşak Barosu olarak bir hukuk kurumu olduğumuz bilinciyle hukukun üstünlüğüne sahip çıkma sorumluluğumuz gereği tüm kurumları hukukun yazılı kuralları ve genel teamülleri konusunda oluşmuş içtihat ve birikime evrensel sınırlarda sahip çıkmalarını bekliyor ve bu konuda çağrıda bulunuyoruz. Saygılarımla.”

Yargıtay 3. Ceza Dairesi AYM’nin Can Atalay hakkındaki kararına uyulmamasına hükmetmişti

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, bugün akşam Anayasa Mahkemesi'nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği “seçilme hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiği yönündeki kararına uyulmamasına hükmetmişti.

Daire, “yargısal aktivizm” yapmakla suçladığı ihlal kararı yönünde oy kullanan AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Daire aynı zamanda Atalay'ın milletvekilliğinin de düşürülmesi işlemlerine başlanması için kararı TBMM Başkanlığı'na göndermişti.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK