Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.  Uşak Bir Eylül Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yönetim kurulu Erhan Şahin'i divan başkanlığına önerdi ve genel kurul üyelerinin oy birliğiyle Erhan Şahin divan başkanlığına seçildi. Gündemin maddeleri ise, 88 adet imardan geçmiş parselin kooperatife devredilmesi,  Uşak Belediyesi'nde kamulaşma işlemleri devam eden taşınmazları, işlemleri bittikten sonra kooperatife devredilmesi, intibak hususu, koperatifin dış denetçi tarafından denetlenmesi hususunun görüşülmesiydi.

Niyazi Erdoğan

Açılış konuşması yapan Kooperatif Başkanı Niyazi Erdoğan, "Normal şartlarda haziran ayında yapmış olduğumuz genel kurulu bu dönemde yapmamınızın sebebi bizim daha önce arsa alımlarıyla ilgili aldığımız genel kurul kararlarında ada parsel ve rakam belirtilmediğinden dolayı tapu müdürlüğünde herhangi bir işlem yapılamadı. şu an yapacağımız genel kurulda yaklaşık 88 parsel imardan geçmiş belediye adına olan ve kooperatifimize devredilecek arsaların genel kurulda kararını alacağız ve çevre şehircilik bakanlığının koperatiflerin ana sözleşmesindeki değişiklikleri yapmak için genel kurul yetkisi almamız gerekiyordu. Böyle bir süreçte olağan üstü genel kurula gitme sebebimiz budur." dedi. 

Akm

Uşak'ta 3 buçuk milyon TL'lik vurgun önlendi Uşak'ta 3 buçuk milyon TL'lik vurgun önlendi

Genel kurula katılan üyeler,  2016 yılından bu yana bir türlü yapımınına başlanılamayan koperatif inşaatı için sinirlendi. Salonda tansiyon yükseldi. Üyeler şikayetlerini dile getirerek, Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın kurula gelmeyişine sitem etti. "Biz kendimizi esnaf olarak yalnız bırakılmış hissediyoruz", "sanayicilerde para var, dükkan yok" sesleri yükseldi. 

Koperatif başkanı Erdoğan ise yanıt olarak, "Önümüzde yerel seçim olmasından dolayı burada herhangi bir siyasi ya da siyasetin olaya girmemesi için belediye başkanı bu genel kurulu sadece tapuların devri ve kooperatifdeki değişiklerin yapılmasıı için oluşturulduğundan kendisi katılmayı uygun görmedi, selamlarını iletti. burada kimsenin siyasi propagandası yapılmıyor. Ben bugüne kadar kop. üyeleriyle siyasi hiç bir konuya girmedim. Ben buraya çıkarak a partisine, b partisine oy verin. Bu parti gelirse bu iş daha çabuk olacak. Böyle şeyleri şu zamana kadar hiçbir genel kurulda söylemedim. Ben hiçbir partiye gelin gövde gösterisi yapın genel kurulda demedim. Sadece kooperatif üyelerine tebligat gitti." dedi. 

Ardından, gündem maddeleri oylanarak kurul üyeleri tarafından kabul edildi.

Koperatif

Muhabir: Seher ZEYBEK