Tesisin açılış tarihini duyuran Çakın, uzun bir tadilat sürecinin ardından tesisin artık Uşaklıların hizmetine açılacağını açıkladı. Tesisin içerisinde Türk hamamı, tuz odası, sauna, sıcak su havuzları, açık su havuzları, termal su havuzu, aqua park, giyinme odaları ve kafeterya gibi birçok özellik bulunuyor. Başkan Çakın, tesisin yenilenmesi sürecini anlatırken, jeotermal tesislerin bakımının zorluğuna ve hızlı aşınmasına dikkat çekti. Ancak, tesisin iç mekanlarını ve havuzlarını yenilemek için büyük çaplı çalışmaların tamamlandığını belirtti. Tadilat sürecini uzatan en büyük etkenlerden birinin ise havuzlarda kaynaklanan sızıntılar olduğunu söyledi. Firma, ihale kapsamında havuzları tekrar ücretsiz olarak yenileyerek bu sorunu çözdü.

Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı

Çakın, “termal tesislerde zaman zaman küçük çaplı çalışmalar yapılarak süreç uzatılsa da belli aralıklarla büyük çaplı tadilatların yapılması gerekiyor. Kayaağıl’da bulunan apartların iç kısımlarını yeniledik. Apartlar hazır.H amamlarda işlemler apartlar kadar kolay değildi. Bütün mekanik aksamın yenilenmesi, tüm havuzların elden geçirilmesi, korozyona ve tahribata sebep olan bir nemlendirme sisteminin olmaması, bunun temini ve eskiyen tüm içerdeki unsurlar yenilendi.” Dedi.

Başkan Çakın, "Geç olsun, güç olmasın" diyerek, Uşaklılara tesisin tekrar hizmete açılmasının mutluluğunu paylaştı. Tesisin 17 Ekim Salı günü halkın kullanımına açılacağını belirten Çakın, ayrıca belediye otobüslerinin de tesisin konumuna sefer düzenleyeceğini sözlerine ekledi. Açılış fiyatı olarak 100 TL belirlenen tesis, 380 kişi kapasitesiyle şehre uzun bir aradan sonra yeniden kazandırılan nezih bir mekan olarak dikkat çekiyor.

Muhabir: Seher ZEYBEK