Yalım, belediyenin 2600 işçinin her aya maaşını ödeyebilmek için 28 milyon TL açık verdiğini ve bu açığı kapatabilmek için 5 yılda halkın malı olan 301 gayrimenkul sattığını belirtti.

Trollere de kızan Yalım, ayrıca belediyeye ait 150’den fazla aracın üzerinde haciz olduğu bilgisini de verdi.

“BEN BANA YETKİ VERİLEN İŞYERİNİ ZARAR ETTİRMEM VE KAPATTIRMAM”

İşte Yalım’ın belediye tesislerine yapılan zamlarla ilgili açıklaması ve eski belediye başkanı ve yönetimi hakkında yönelttiği suçlamalar:

 “Yapılan zamlarla ilgili AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı kendisine göre bir uyarlama yaparak yorumlarda bulundu. Sosyal medyada bu yorumlar durmadan dönüyor. Troller de çok iyi çalışıyor. Onları da kendi alanlarında yaptıklarından dolayı tebrik ederim. Ama birazdan yağacağım açıklama sonunda kendileri bu paylaşımları silmek zorunda kalacaklar.

AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı paylaşımında seçim önü ve seçim sonrası belediye tesislerindeki fiyatları paylaşmış.  Biz bu zamları yapmak zorundaydık. Bu fiyatlar geçen yılın fiyatlarıydı. Merkezi hükümetin ülkemiz yönettiği süreçte ne kadar enflasyon olduğu ortada.

ZAM KARARI AK PARTİLİ ÜYENİN OLURUYLA OY BİRLİĞİ İLE ALINDI

Bu enflasyon oranına göre belediyeye ait tesislerimizde fiyat güncellemesi kararı Uşak Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu tarafından alınmıştır. Bu komisyonun 4 CHP’li ve bir AK Partili üyesinin oylarıyla yani oy birliği ile kabul edilmiştir. Komisyonun AK partili üyesi de doğruyu gördüğünden dolayı fiyatların artırılmasına olumlu oy vermiş ve karar oy birliği ile alınmıştır.

Peki, niçin bu zamlara gerek duyuldu? Tesislerimizde hamburger, dürüm gibi bir çok et ürünü satılmaktadır. Et ürünlerinin geçen yıl ki ve bu yılki fiyatlarını karşılaştırdığımızda buradan neden zam yapıldığını kolayca anlayabilirsiniz.

KAYAAĞIL’A ZAMLARDAN SONRA AFGAN VE SURİYELİLER GELEMEDİ

Ben bir iş insanıyım. Vatandaşımın bana yönetmem için yetki verdiği işyerinin zarar etmemesi ve kapanmaması gerekiyor. Özellikle Kayaağıl termal tesislerine yaptığımız zamlardan sonra kimler gelemedi? Yine bayramda 700-800 civarında konuk ağırladık. Gelemeyen Afgan ve Suriyelilerdi. Uşaklı vatandaşlara Kayaağıl termal tesislerinde güven ve huzur içerisinde tertemiz bir ortamda yararlandıkları için bana teşekkür ettiler. Ynai yapılan zamların da bazı faydaları olduğunu özellikle belirtmek isterim.

BELEDİYENİN GAYRİ MENKULLERİNİ SATARAK MAAŞ ÖDEYEBİLMİŞLER

Geçmiş dönemdeki belediye Başkanı ev ekibi zararına çalışan nasıl bir yöntem izlemiş. Buradan sizlere aktarmak istiyorum.

Şu anda Uşak Belediyesi’nde 2600 çalışan görünüyor. Bu arkadaşlarımız her ay 123 milyon TL civarında bir maaş ödemesi yapılıyor. Ama İller Bankasından maaş için gelen ödeme 94 Milyon TL. Aradaki açık 28 milyon TL. Uşak Belediyesi sadece maaşlardan her ay 28 milyon TL açık vermekte.

Uşak Belediyesi bu açığı nasıl kapatmaya çalışmış? Ben buradan sizlere anlatayım.

Uşak Belediyesi 301 adet arsayı ev gayri menkulünü 5 yıl boyunca satarak bu açığı kapatmaya çalışmış. Uşak Belediyesi maaş ödemesinden doğan açıkları kapatmak için her ay kendi mülkiyetindeki 3-5 yeri satmış. Valla ben sattırmam. Buradan söz veriyorum. Kendi özel yaşamımda da mal satan değil mal alan bir kişiyim.

Uşak Belediyesi benim dönemimde gayrimenkul satan değil gayri menkul alan ve yeni işyerleri açan bir dönem yaşayacaktır. Şu ana kadar bir ay geçti. Önümüzde kalan 60 aylık süreçte bunu hep birlikte yaşayacağız. Maaş ödemek içn gayrimenkul say-tarak fakirleşen bir belediye değil zenginleşen bir belediye olacak. Bne bunun önlemlerini alacağım. İşçi maaşlarında yeni bir sistemi önümüzdeki günlerde oturtacağım. Yapılan zamlar, sadece güncel fiyatların korunması adına yapılmıştır. Onun için bu troller iyi dinlesin. Biz maaş ödeyeceğiz diye Uşak Belediyesi’nin 301 gayrimenkulünü satmadık. Ben bir liraya da 10 liraya da çay satacağım ama milletin malını maaş ödemek için satmayacağım. Doğru yöntemler uygulayacağım.

Yalımzam 2

BELEDİYENİN 150’DEN FAZLA ARACI ÜZERİNDE HACİZ VAR

Uşak Belediyesinin 280 küsur aracı var.  Bu araçlardan 150’den fazlasında haciz var. Vatandaşlarıma söz verdiğim projeleri 24 ay içerisinde tek tek hayata geçireceğim ve bu yaklaşık 150 araç üzerinde bulunan hacizleri tek tek temizleyeceğim.

Hiç merak etmeyin. Uşak belediyesi emin ellerde. Önümüzdeki günlerde bunları tek tek göreceksiniz. Her zaman bilgilendirme yapacağım. Uşak Belediyesi doğru bir şekilde yönetilecek.

Siz trollere gelince; Siz trollük yapmaya devam edin. Önümüzdeki günlerde ben Uşak belediyesi ile ilgili açıklamalar yaptıkça sizler bana teşekkür edeceksiniz.”

ZAMLARA EVET DİYEN AK PARTİLİ ÜYE RAMAZAN GÜNDAĞ

31 Mart yerel seçimleri sonrası oluşan Uşak Belediye Meclisi ilk toplantısını 8 Nisan Pazartesi günü yapmış, partilerin aldıkalrı oy oranına göre oluşturulan Plan ve Bütçe Komisyonunun 4 CHP’li üyesi; Uğur Albayrak, Hatice Terekeci Özkan, Tolga Pirinçci,

Emre Karslı olurken tek AK Partili üye Ramazan Gündağ olmuştu.

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın “Belediye tesislerinde uygulanacak zam kararları oy birliği ile alındı” diyerek işaret ettiği AK Partili Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ramazan Gündağ’dı.

Uşaklılar bu akşam balık yiyecek Uşaklılar bu akşam balık yiyecek

Muhabir: SALİH KILINÇ