Uşak Belediye Meclisi’nin 2. Oturumunda henüz gündem maddelerine geçilmeden bir gerginlik yaşandı.

Nuri Demir Meclis

CHP’li Katip Devrim Alkan’ın okuduğu eğitimle ilgili raporda, ‘AKP döneminde eğitim” söylemi üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Nuri Demir, söz talep etti.

Nuri Demir-1

Somut bilgi ve belgelere dayanmayan şahsi görüşlerinizi burada zikrettiniz diyerek sözlerine başlayan Grup Başkanvekili Demir devamında, “AK Parti’nin açılımı AKP değildir, Adalet ve Kalınma Partisi’nin kısaltılması AK Parti’dir. Biz AKP terimini hiçbir dönem kabul etmedik. Eğitimle ilgili Adalet ve Kalkınma Partisi son 22 yılda okul sayısını 2,5 katından daha fazla arttırmıştır. Öğretmen kadrosunu 3 katına yakın arttırmıştır. Öğretmenlerimizin eğitim kadrosundaki görevleri eğitim camiası tarafından takdir edilmektedir. Burası Belediye Meclisi’dir. Eğer sizler bu kadar vatandaşın eğitimini düşünüyorsanız, devletin bu konuda yetersiz kaldığını düşünüyorsanız eğitimle ilgili Uşak’ta ne yapılabilecekse maddi, somut, fiziki mekanlardan bahsediyorsunuz, öğrencilerin bir takım mağduriyetlerini telaffuz ediyorsunuz. Milyon milyon paraları çarçur etmektense getirin projelerinizi hep birlikte eğitimde eksikliğimiz mi var? Fiziki alanda eksikliğimiz mi var? Fakir fukaraya, garip gurabaya destek olunamadığını mı düşünüyorsunuz? Hangi alanda ne mağduriyet düşünüyorsanız somut projelerinizi getirin, onları müzakere edelim. Burada siyasi olarak propaganda yapılanları, yapılmayanları konuşmak gereksiz olacak” dedi.

Özkan Yalım (2)-1

Belediye Başkanı Özkan Yalım ise cevap olarak, “Keşke milyon milyon paralarımız olsa da, yani bize 1 milyar 300 milyon TL borç değil de 1 milyar 300 milyon TL para bıraksaydınız da biz de eğitim dalında çok sayıda okul ve proje yapsaydık. AKP değil Adalet ve Kalkınma Partisi ancak aynı şekilde “CEHAPE” şeklinde bir söylem kullandığınızda sizleri de uyaracağımı belirtmek isterim. En büyük yatırım çocuklara yapılan yatırımdır.” Dedi.

Yayladağı’nda  yangın meydana geldi Yayladağı’nda yangın meydana geldi

Tartışma daha fazla alevlenmeden taraflar birbirine teşekkür ederek, Belediye Meclisi’nin gündem maddelerine geçildi.

Muhabir: Ece Yıldırım