Dün yapılan Uşak Belediye Meclisi, 1. oturumunda, gündemin ek 17. Maddesi olarak; “Mülkiyeti Belediyemize ait olan Sarayaltı Mahallesi 6770 ada, 1 parseldeki 2 nolu ofis niteliğindeki A ve B giriş yönü bulunan taşınmazın belediyemiz ve belediyemize  ait şirketlerin borçlarına karşılık; Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığına verilmesi ve mahsuplaşma işlemi için  Belediye Başkanına yetki verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması” konusu görüşüldü.

Bbbd (2)

Uşak Belediye Başkanı Özkan yaptığı açıklamada; “Bu çok önemli bir konuyu muhalefet partili üyelerimizin dikkatine sunmak isterim. Bildiğiniz üzere geçen dönem AK Partili Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın tarafından yönetilmişti. Biz kendisinden SGK’ya 630 milyon TL borç ile devraldık.

Vergi Dairesine de yaklaşık 200 milyon TL borç devraldık. Toplamda iki kamu kurumuna olan borcumuz 900 milyon TL civarındadır. Yine hepinizin bildiği üzere son dönemlerde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu borçların ödenmesini talep etmektedir. Bu borç 31 Mart’tan önce yapılmıştı. Bu borcun kısa vadede ödenmeyeceğini hepimiz biliyoruz.

Bbbd (1)

Ben, karakter olarak belediyemizin gayrimenkul satılmasına karşıyım. Ancak bu borcun ödenmesi için harekete geçmemiz gerekiyor. Bizde borcun ödenmesi için şu çareyi bulduk.

Bbbd (3)

Belediye binamızın yanında OEDAŞ ve TKDK’nın kiracı olarak bulunduğu bir binamız var. Bu binanın ekspertizler tarafından değerlendirilip, kamuya olan borcumuza karşılık mahsuplaşma yöntemi ile borcumuzun ödenmesi yönünde bir çare düşündük. Bu yöntemle borcumuzun büyük bir bölümünü ödemiş olacağız. Bunu da sizlerin takdirine sunuyorum” bilgisini verdi.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı

Madde, belediye meclis üyelerinin oy birliği ile gündeme alındı. Konunun bugün yapılacak ikinci oturumda karar bağlanması bekleniyor.

Muhabir: SALİH KILINÇ