Uşak halkının ilgiyle takip ettiği lansman öncesinde düzenlenen konferansta konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, halının Uşak kültüründe önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak, kitabın bu değeri yaşatma adına atılmış önemli bir adım olduğunu belirtti.

Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi

Kitap lansmanı öncesinde düzenlenen konferansa Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, Devlet Sanatçısı Uşaklı Ressam Devrim Erbil, Geleneksel Türk El Sanatları Vakfı Başkanı Kerim Sefer ve Antika Tekstil Uzmanı Deniz Coşkun gibi önemli isimler katıldı. Konferans sırasında konuşan Başkan Çakın, asırlardır Uşak'ın her mahallesinde, her evde dokunan halının bir yaşam biçimi haline geldiğini ve bu sanat eserlerinin saygınlık sembolü olduğunu ifade etti. Ayrıca, halı dokumacılığına verilen desteklerle bu kültürün yaşatılmaya çalışıldığını belirtti.

Kitap lansmanı sonrasında, Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde düzenlenen etkinlikte "Tarih Boyunca Uşak Halısı" kitabının tanıtımı yapıldı. Programa yazar İlkay Talu ve Devlet Sanatçısı Ressam Devrim Erbil de katılarak, sanatseverlerle bir araya geldi. Kitap tanıtımı ve lansman, Uşaklılar tarafından büyük ilgi gördü. Ayrıca, Osmanlı saraylarından Avrupa'daki çeşitli merkezlere kadar pek çok ünlü motifin sergilendiği halı sergisi büyük beğeni topladı.

Başkan Çakın, gelecek nesillere Uşak halısının tarihini anlatmayı hedefleyen bu kitap ve sergiyle birlikte kapsamlı bir halı müzesi kurma amacında olduklarını belirtti. Kitabın, Uşak halısının gelişimini detaylı bir şekilde anlattığı gibi, görsel anlatımlarla da desenlerin hayat verdiği halıları tanıma şansı sunduğunu ifade etti. Başkan Çakın, kültür hazinelerini gelecek kuşaklara taşımayı amaçlayan daha birçok eserle buluşmayı temenni etti.

(ECE YILDIRIM / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK