Can Valim giderayak Uşak’ı üzdü Can Valim giderayak Uşak’ı üzdü

Tabi, doğal olarak bu tayinlerin ardından “Uşak’a bir operasyon mu çekiliyor?” gibi düşünceler oluşmuyor değil. Ancak şu da bir gerçek ki devlet memuru olan bir insan kaplumbağa misali sırtı evinde gezer. Devlet nerede görev verirse orada görev yapar.

Uşak Emniyet Müdürü Sayın Mesut Gezer, Uşak’ta yaklaşık 3,5 yıl görev yaptı. Bir emniyet müdürü için bu süre fazla uzun sayılmasa da fena bir süre sayılmaz.

Bu dönem içerisinde belki de siyasi sayılacak tek atama Sayın Mesut Gezer, Uşak’ta görev yaptığı süre içerisinde çalışkanlığı, nezaketi, beyefendiliği, dürüstlüğü ve 7’den 70’e tüm vatandaşlarla kurduğu sevgi dolu iletişimle gönüllerde taht kurarak vekâleten Manisa’ya atanmış, 14 Mayıs genel seçimleri sonrası İçişleri Bakanlığında yaşanan değişiklik sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü Baş Müfettişi olarak kızak sayılacak bir göreve çekilmişti.

Bence Sayın Gezer’e haksızlık edildi. Uşak’ta hepimiz onu çok sevmiştik. Uşak ilk Emniyet Müdürlüğü yaptığı yeri olduğu için onun da Uşak sevgisi bambaşkaydı. Tam sahada devletin yararlanacağı, genç, dinamik ve deneyim kazanmış bir bürokrat profili çiziyordu. Israrla söylüyorum. Sayın Gezer, masa başında değil, halkla kurduğu doğru iletişimle sahada devlet ve millet için çok faydalı olacak bir isimdir. Onu çok özlüyoruz.

Uşak Tarım ve Orman İl Müdürü olarak 2022 yılında Uşak’a atanan Sayın Nihat Ağan’da ilk kez müdür olarak Uşak’ta görev yaptı. Nedendir bilinmez, havasından mı, suyundan mı, küçük ve sakin bir kent olduğundan mı, birçok bürokratın ilkleri hep Uşak olmuştur. Son 20 yılda atanan vali, kaymakam ve il müdürlerinin ilk görev yeri Uşak olmuştur.

Uşak, bürokratların eğitim merkezi gibi bir yerdir. Bunun avantajları da çok olmuştur. Üst düzey yönetici olmanın hazzını ilk kez Uşak’ta yaşayan bürokrat için Uşak, göz bebeği olmuş, canla başla ve siyasetin izin verdiği ölçüde ilimize hizmet etmeye çalışmıştır.

Sayın Ağan’da bana göre bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede ilimizde gayet başarılı hizmetler vermiştir. Özellikle buzağı ölümlerinin engellenmesinde o ağız sütü ile yaptıkları aşının Türkiye çapında yaygınlaşmasında büyük rol oynamıştır. Bakanlıkta onu başarılı bulmuş olacak ki; Zonguldak gibi büyük şehir olmasa da ona yakın ve Uşak’tan daha büyük bir ile atayarak adeta ödüllendirmiştir.

Sayın Ağan’ın Uşak’tan ayrılmasında, bazı AK Ppartili siyasilerin isteklerini yerine getirmediği için tayini çıkarıldığı gibi iddialar ileri sürülse de kendisi ile yaptığım görüşmede bu durumu yalanlamıştı.

Onun da hizmette başarılı bir profil çizerken Uşak’tan aniden tayin edilmesi, ister istemez böyle söylentilerin çıkmasına neden olacaktır. Kendisine yeni görevinde başarılar dilerim.

Uşak’ta okul müdürü, şube müdürü, ilçe milli eğitim müdürü ve tam 10 yıl Uşak Milli Eğitim Müdürü olarak tam 23 yıl geçirdi. Dile kolay.

O zamn yeni Asır ve Sabah Uşak Muhabiri olarak çalışıyorum. Yolda Uşak Milli Eğitim eski Müdürlerinden Sayın Zeki Bilgin İnanlı’yı gördüm ve bunu o zaman ki büro şefim Sayın Ertan Gürcaner’e söyledim. O da Sayın İnanlı’yla İzmir’de görev yaptıkları dönemden tanışıyorlarmış. Kendisi ile iletişime geçip Uşak Güre Yatılı Bölge Okulu’nda buluştuk. Sayın İnanlı o dönemde Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi olarak YİBO’ları teftiş amacıyla Uşak’a gelmişti.

Sayın Bülent Şahin’i orada tanımıştım Güre YİBO Müdürü olarak görev yapıyordu. Sayın inanlı ne söylerse anında cevap veriyordu. Neler yaptığını gayet güzel anlatmış ve Sayın İnanlı’dan teşekkür almıştı. O zaman 30-31 yaşlarında gencecik cıva gibi bir okul müdürüydü.

Bana göre çok başarılı bir bürokrattı. Uşak’ta eğitim alanında çok güzel işlere imza attı.

Sayın Şahin’den önce ne milli eğitim müdürleri görmüştük. FETÖ militanı mı ararsın? 18 yaşında bir erkek çocuğuna sarkıntılık eden ve çocuk hakkında şikâyet dilekçesi verince kalp krizi geçirip, siyasi ağırlığı olan ağabeyi sayesinde hiç ceza alamdan yırtan şeref yoksunu müdür mü ararsın? Say say bitmez.

Sayın Şahin, 10 yıllık müdürlük görevi sırasında hiçbir şey yapmadıysa bile (Bana göre çok şey yapmıştır) Uşak Milli Eğitim camiasında huzur sağlamıştır. Kendisine ilimize yaptığı hizmetler için çok teşekkür ediyor ve bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum.

Sayın Şahin’in atamasında siyasi yönler var mı? Bilmiyorum. Sayın Şahin, bugüne kadar uzlaşmacı kişiliği ile kimseyle ters düşmedi. Bakanlık emrine alınmasında geçen hafta Yaşar Akar İlkokulu’nda 65 öğrencinin yediği yemekten zehirlenmesi gerekçe olarak gösteriliyor. Ama okullarda gıda zehirlenmesi ilk kez yaşanmadı ki, sanmıyorum.

Bakanlık değişince Türkiye çapında birçok ilin müdürü değişti. Bir de yukarıda arz ettiğim gibi Sayın Bülent şahin, 23 yıldır Uşak’ta görev yapıyordu.

“Zaman en yüce hakemdir” derle. Zaman içerisinde her şeyin gerçek nedenini öğreneceğiz.

Yolun açık olsun Sayın Bülent Şahin

Muhabir: Salih KILINÇ