https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi olarak edildiğimiz kulis bilgilerine göre, CHP PM tarafından büyük bir ihtimalle “CHP Uşak Belediye Başkan adayının adı açıklanacak. Tüm taleplere ve verilen sözlere rağmen ön seçim yapılmayacak.

Chpkulis (2)

Diğer aday adayları; Çağlar Samancı, Prof. Dr. Barış Metin ve Dr. Ali Ercan bu duruma oldukça tepkililer. Görüştüğümüz bazı aday adayları, CHP Uşak İl yönetimini de tutarlı davranmamakla suçluyorlar.

Kendileri ile yaptığımız telefon görüşmesinde bize tepkilerini şöyle dile getirdiler:

Chpkulis (3)

“Bu ismin açıklanması malumun ilanından başka bir şey değil”

Uşak’ta siber suçlardan aranan 1 kişi tutuklandı Uşak’ta siber suçlardan aranan 1 kişi tutuklandı

“CHP Uşak İl Yönetimi en baştan genel merkeze ön seçim yerine anket talebinde bulundu. CHP ile hiç ilgisi olmayan Durmuş Yılmaz ismi önerildi. Genel Merkez de yaptığı anket sonucunda Özkan Yalım’ın açık ara önde olduğunu bildirdi ve adını açıklamaya hazırlandı.

Ancak; biz 3 aday adayı olarak irade koyduk ve Ankara Genel Merkeze giderek ön seçim talebimizi yazılı olarak ilettik. Bunun üzerine Özkan Yalım isminin açıklanması ertelendi.

Chpkulis (4)

Bu kez CHP Uşak İl Yönetimi de ön seçim demeye başladı. Sivaslı ilçemiz gibi baştan kararlı bir tutum sergileyip net bir şekilde “Ön seçim” talebinde bulunsalardı Uşak’ta da Sivaslı gibi ön seçim olurdu. Söylentilere göre genel merkez bir anket daha yapmış ve yine Özkan Yalım ismi önde çıkmış.

Şayet bugün PM tarafından Özkan Yalım adı açıklanırsa şaşırmayız. Malumun ilanından başka bir şey değil. Tüm hazırlıklar Özkan Yalım üzerine yapılıyor.”

Chpkulis (1)

CHP Uşak Belediye Başkan Aday adayları Genel Başkan Özgür Özel’in genel kurulda verdiği “Ön seçim” sözünü yerine getirmesini bekliyor

Sosyal medya sayfalarında paylaşımda bulunan aday adayları Genel Başkan Özgür Özel’in kurultayda söylediği, “Namus ve şeref sözü veriyorum. Karar, güç, yetki örgütündür. Ön seçim için söz veriyorum. Sokak değişim istiyor. CHP’de bir büyük devrim istiyor” sözlerin sarf ettiği bir video yayınlayarak” Genel Başkanımızın sözünü tutmasını istiyoruz” talebinde bulundular.

Chpkulis (5)

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK