CHP Uşak İl Binası önünde şiddetli yağmura rağmen basın açıklamasını yapan Metin, özgeçmişinde bahsetti. İngilizce ve Rusça bildiğini belirten Prof. Dr. Barış Metin evli ve bir çocuk babası olduğunu, Uşak Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünde halen öğretim üyesi olduğunu belirtti.

Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı

Metin, “2014 yılında Tema Vakfı Uşak İl Temsilciliği sorumluluğunu üstlendim. Sivil Toplum olarak çevre ve doğa ile ilgili eğitim çalışmaları, savunuculuk, farkındalık, ağaçlandırma gibi pek çok faaliyeti başarıyla gerçekleştirdik. Murat Dağı’na, suyumuza, havamıza musallat olan Altın Madeni Şirketine karşı Murat Dağı Yok Olması Platfotmu kurduk ve başarıyla mücadele ettik. 2023 yılında bu mücadelenin belki bir mükafatı olarak Tema Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildim. Bir milyonu aşkın üye sayısıyla, seksenbir ilde, dörtyüzü aşkın ilçede örgütlü büyük bir Vakfın yönetiminde olmak, bütçe yönetimi, personel idaresi, plan proje yapmak, liderlik gibi pek çok bakımdan tarafıma büyük bir tecrübe kazandırmıştır.

Yukarıda kısaca bahsettiğim bilgi ve birikimle, tecrübeyle, Uşak’ın bir evladı olarak ve yüzyıldır Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş, Kuvayı Milliye katılmış bir aileden yetişen akademisyen olarak, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler seçiminde CHP Uşak Belediye Başkanı Aday Adayıyım.  Küçük bir köy çocuğundan Profesör yetiştiren Cumhuriyete, öğretmenlerime borcumu ödemek için, uçurumun kenarına gelen bir Milletten Modern Türkiye Cumhuriyetini kuran büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e olan borcumu ödemek için adayım” dedi.

“Uşaklı hemşerilerimizin kalplerini kazanacağız”

Liyakat esasına göre, çeşitli meslek gruplarından oluşan ekibi ve parti örgütüyle, sevenleriyle çok çalışarak Uşaklı hemşerilerinin  kalbini kaznacağını kaydeden Metin, sözlerine şöyle devam etti:

“Şehrimizin sorunları ve bunların çözümüne dair gerçekçi, uygulanabilir, Projelerimiz hazırdır.  Sosyal Belediyecilik anlayışı içinde Uşaklı hemşehrilerimin iş, aş, barınma gibi geçim sorunlarına ağırlık vereceğiz. Kadın istihdamını teşvik edeceğiz. Çalışan kadınlarımızın çocukları için, yavrularımız için kreşler açacağız. Şehrimizin uzun zamandır ihmal edilen alt yapı sorunlarını çözeceğiz. Kısa süreli ve düşük yoğunluklu yağmurlarda dahi sele teslim olan sokaklarımızı, dükkanlarımızı, evlerimizi bu kaderden kurtaracağız. Mağdur olan esnafımıza yardım eli uzatacağız. Uşak’ın yegane su kaynağı olan Murat Dağı’nı ne pahasına olursa olsun madencilere karşı koruyacağız. Şehrin su sorununu çözeceğiz.  Yılların ihmali ile atıl kalan ve Uşak’a yakışmayan Otogar ve Stadyum gibi ihtiyaçları kısa sürede inşa edeceğiz. Devam eden, mevcut Çarşamba pazarı projesini ve Okullar bölgesi park projesini Uşak  halkına, egemenliğin gerçek sahibine anlatacağız, ve hemşerilerimizden, bölge esnafından gelen görüşlere göre hareket edeceğiz.  Şehrimizin dört bir tarafını, ileri ülkelerde pek çok örneği olan gerçek parklarla donatacağız.  Gençlerimizin spor yapma imkanlarını arttıracağız. Uşak Spor şehrimiz için çok önemlidir. Uşak’ın kalbi Uşakspor’la atar. Şehre takımımızı yeniden kazandıracağız ve sürdürülebilir maddi imkânlara ulaşması için, başarısı için yoğun gayret göstereceğiz.

Şimdilik bu kadarını ifade ettiğimiz, benzeri pek çok projemizle,  Uşak’a olan gerçek sevgimizle bilgimizle, tecrübemizle, yoğun çalışmamızla inanıyorum ki Uşak halkının takdirini kazanacağız. Partimizin, partililerimizin uzun zamandır hasret kaldığı zafere ulaşacağız. Uşak Belediye Başkanlığını kazandığımızda hızla çalışmalara başlayarak, pek çok bakımdan yıkıma uğrayan Uşak’ımızı kısa sürede hak ettiği seviyeye çıkaracağız. Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen kuracağız. “

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK