Uşak’ta 2008 yılında kurulan Eski Uşak Araştırmaları Derneği, Tarihi Kethüdazade Konağı'nda 8. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Derneğin 5 yıldır Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Ömer Aşçı ile devam kararı alındı.

Uşak’ta Eşme koyunu yaygınlaştırma projesi için başvurular başladı Uşak’ta Eşme koyunu yaygınlaştırma projesi için başvurular başladı

Eskuder

ESKUDER Başkanlığına yeniden seçilen Ömer Aşcı yaptığı açıklamada: "Eski Uşak Araştırmaları Derneği, 8. Olağan Genel Kurulu, Uşak Merkez Köylerinden Şükraniye Köyünde bulunan Tarihi Kethüdazade Konağında gerçekleştirdi. Dernek üyelerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam etmem yönündeki kararlarıyla tekrar görevlendirildim.

Yeni dönemin Uşak, Türkiye ve Dernek hedeflerimiz açısından verimli geçeceğini umut ediyorum. Genel kurulumuza katılan bütün dernek üyelerimize teşekkür ederim. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

Uşak üzerine yaptığı araştırmalarıyla Uşak tarihine ışık tutan Ömer Aşçı’nın araştırmaları, https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitemizde yaynlanmaktadır.

DERNEK ADINI DEĞİŞTİRİYOR

Emekli Subay Erhan Karslı tarafından kurulan, daha sonra Savaş Karahan’ın başkanlık yaptığı ESKUDER 8. Olağan genel Kurulunda çok önemli kararlar aldı.

Bu kararların başında; dernek isminin Uşak Araştırmaları Derneği olarak değiştirilmesi geliyor.

Bir diğer önemli kararda, süreli yayınlanacak Uşak ilini merkeze alan kültür, sanat ve edebiyat dergisi çıkarmak oldu.

Yapılan seçimler sonrası ESKUDER Yönetimi şu isimlerden oluştu:

Ömer Aşçı (Yönetim Kurulu Başkanı)

Hüseyin Özbek (Genel Sekreter)

Yavuz Turgut (Başkan Yardımcısı)

Prof. Dr. Ramazan Altınay (Yönetim Kurulu Üyesi)

Murat Erşad Al (Yönetim Kurulu Üyesi)

Muhabir: SALİH KILINÇ