Müdürlüğün bu kararını sevinçle karşılayan Dernek Başkanı Ömer Aşçı, “Eski Uşak Araştırmaları Derneği olarak yaptığımız araştırmalarda Kaplangı Dağı Dumlupınar Meydan Muharebesinde hayati bir yer işgal etmektedir. Kaplangı Dağı'nda Yunan Küçük Asya Ordusu'nun geri çekilme hattında tekrar bir araya gelerek cephe oluşturup savunma yapması planlanmıştır. Düşman gerilerine sarkan Türk Askerinin mücadelesiyle Kaplangı Dağı'nda ki savunma planı bozulan Yunan Küçük Asya Ordusu büyük bir yıkım yaşamıştır.” dedi.
KAPLANGI DAĞI DEDE TEPESİ MEVKİİNE BİR ŞEHİTLİK ANITI DİKİLECEK
“Kaplangı Dağı Muharebeleri Türk askerinin Dumlupınar'dan sonra en fazla zayiat verdiği yer” olduğu bilgisini veren Aşçı, “Eski Uşak Araştırmaları Derneği üyemiz Yerel Tarih Araştırmacısı Hüseyin Yalçın hocamız aracılığı ile Başkomutan Tarihi Milli Parkı Müdürlüğü'ne yaptığımız müracaat ile buraya bir şehitlik anıtı yapılmasını ve ziyareti kolaylaştıracak hamlelerde bulunulmasını talep ettik.
Başkomutan Tarihi Milli Parkı Müdürlüğü müracaatımız üzerine ünlü Harp Coğrafyası Uzmanı Prof. Dr. Selim Erdoğan'ı görevlendirerek rapor vermesini istendi. Prof. Dr. Selim Erdoğan'ın olumlu raporu üzerine şehitlik inşası için gerekli izin verildi. Önümüzdeki süreçte Kaplangı Dağı Dede Tepesi mevkiine bir anıt şehitlik yapılacaktır.
Orman Müdürlüğümüzde bu gelişme üzerine yolu düzeltilmesi ve tabelalar dikilmesi noktasında söz vermiştir.
Bu şehitliğin yapılmasında emeği geçen ve geçecek herkese bir teşekkürü borç biliriz.” dedi.