5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'ne ithafen hazırlanan sergide, 41 kadın kursiyer tarafından üretilen 100 eser, Uşaklıların ilgisini çekti. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ethem Sevil, ve birçok sanatseverin katıldığı sergi, kadınların el emeği eserlerini bir araya getirerek anlamlı bir atmosfer oluşturdu.

Kursiyer Ayşegül Yalım, sergiye ilişkin şu sözleri paylaştı: "Geçen sene başladım. 3 ay biri sürdü tablonun, 2 ay diğer tablo sürdü yapımı. Serbest teknik çalışıyorum. Yağlı boya ile yapıyorum. 2016 senesinde bir dönem geldim sonra bıraktım. Geçen sene tekrar başladım. Toplamda 7 adet eserim var, 8.'si yolda yapıyorum."

Ressam Dilek Saydam, kadınların seçme ve seçilme hakkına dikkat çekerek şunları belirtti: "Atatürk devrimlerinin en önemlilerinden birisi de hiç kuşkusuz kadınlara tanınan seçme ve seçilme hakkıdır. 5 Aralık 1934'te anayasa ve seçim kanununda yapılan yasa değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanma hakkı oldu. Özveriyle çalışan kursiyer arkadaşlarımın Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Dilek Saydam, Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara verdiği haklara ithafen düzenlenen etkinliği, kadınların sosyalleşmesi açısından önemli bulduğunu ifade etti. Aynı zamanda bir resim öğretmeni olan Saydam, Uşak halısının meşhur olduğu bu kentte Türk halısı üzerine de çalışmalar yaptığını belirtti.

Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi: "Böyle güzel bir serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Serginin içeriği de son derece anlamlı. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü münasebetiyle de bu sergiyi organize ettik. Kadınlarımıza bu imkanı sağlayan Türkiye'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e de ithafen yapıldı." Ardından, katılımcılar sergiyi gezerek eserleri inceledi.

Muhabir: Seher ZEYBEK