Uşak Havalimanı Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleşen tatbikata, Uşak İl Sağlık Müdürlüğü, Uşak Orman Şefliği, AFAD ve UMKE ekipleri de aktif olarak katıldı.

Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi

Tatbikat senaryosuna göre, İstanbul'dan Uşak'a sefer yapan bir uçak, havalimanına iniş yapamadan düştü ve yanmaya başladı. Olaya müdahale etmek üzere itfaiye ekipleri, ambulanslar, arama-kurtarma ekipleri UMKE ve AFAD hızla olay yerine intikal etti. İlk müdahaleler olay yerinde gerçekleştirildi ve yaralılar hastanelere sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, Orman Şefliği de yolun açılmasını sağladı. Emniyet ekipleri ise olay yerinde asayişi sağlamak adına görev aldı.

Tatbikata, Uşak İl Sağlık Müdürlüğü UMKE Sorumlusu Dr. Yasin Köprü, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kurnaz, Uşak Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, Vali Yardımcısı Dr. Olgun Öner, Uşak Havalimanı Müdürü İsmail Yıldız, Uşak Orman İşletme Şefi Uğur Şahin ve 100 kişilik ekip katıldı. Toplamda 30 aracın yer aldığı tatbikat, acil durum müdahale ekiplerinin etkili bir şekilde koordineli çalışmalarını sergiledi.

Muhabir: Seher ZEYBEK