Önceki gün (21 Ağustos Çarşamba) günü Uşak İl Sağlık Müdürlüğü web sayfasında Uşak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erkan Güvenç’in yerine yardımcısı Dr. Betül İlbey’in adı İl Sağlık Müdür V. olarak yer aldı.

Bu şok değişikliğin nedeni konusunda Sağlık Bakanlığı, Uşak Valiliği ve Sağlık Müdürlüğü tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken, değişik söylentiler de dolaşıyor.

Erkan-1

Bir söylentiye göre; geçen yıl Eylül ayında İzmir Sağlık Müdür Yardımcısıyken Uşak Sağlık Müdürü olarak atanan Uzm. Dr. Erkan Güvenç kendisi istifa etti.

Bir diğer söylentiye göre de yeni atanan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, bakanlıkta kendi kadrosunu kurmak için Güvenç’i görevden alındı. Bu görev değişikliğinden AK Parti Uşak Milletvekillerinin bile bilgisi yoktu.

Görevde bir yılını henüz dolduran Uşak Sağlık eski Müdürü Uzm. Dr. Erkan Güvenç, hastane denetim görevinde bulunduğu için hastane denetimi konusunda çok titiz davranıyordu.

Ancak, arkasında iktidar desteği olan bazı memur kadrolarına ve temizlikçilere bile söz geçirmekte zorlanıyordu. Genç müdürün titizliği, iktidara yakın kadrolar arasında büyük bir rahatsızlık yarattığı ve istenmeyen yönetici konumuna düştüğü Uşak sağlık çevrelerinde sürekli dillendiriliyordu.

Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı

Şimdi Uşak Sağlık Müdür olarak kimin atanacağı Uşak’ta merakla beklenir oldu.

Muhabir: SALİH KILINÇ