Ayrıca Uşak İl Özel İdaresi bünyesindeki 5 şube Müdürlüğüne de 1 derece memur kadrosu ihdas edilmesi kararı alındı.

Kadir Uslu Başkanlığında düzenlenen Temmuz Ayı Uşak İl Genel Meclisi Toplantısında çok önemli bir karar alındı. Plan Bütçe ve Hukuk ve İdari İşler Komisyonları tarafından hazırlanan raporlarda; Banaz, Eşme, Karahallı, Sivaslı ve Ulubey ilçelerinde bulunan 5 Uşak İlçe Özel idare Müdürlüklerinin kapanması önerildi.

Tasfiye (1)

Uşak’ta “El Ele Güvenli Geleceğe” projesi Uşak’ta “El Ele Güvenli Geleceğe” projesi

Plan Bütçe Komisyonu raporu Komisyon Başkanı Mustafa Dönmez, Hukuk ve İdari İşler Komisyonu raporu da Komisyon Başkanı Akın Başer tarafından okundu.

Raporlarda; “Bugüne kadar görünen aksaklıklarda göz önüne alınarak, ilimizin nüfusu, fiziki ve coğrafi yapısı ve ilimize sağlanan kamu kaynaklarının, etkili, ekonomik ve verimli şekilde yürütülmesi, idarenin etkinliğini azaltılması ve vatandaş memnuniyetinin en üst seviyeye çıkarılması ve de Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirleri genelgesi uyarınca; Banaz, Eşme, Karahallı, Sivaslı ve Ulubey İlçe özel idare müdürlüklerinin kapatılarak tasfiye edilmesi, mevcut, işçi ve memur personelin İl özel İdaresi bünyesine alınması,, özlük haklarının korunması, gerekli komisyonların oluşturularak devir teslim ve tasfiye işlemlerinin yapılması bütçelerinin Uşak il özel idaresi şube müdürlüklerine aktarılmasının uygun olacağı” görüşlerine yer verildi.

Oylama sırasında CHP grubu raporlara evet oyu verirken AK Parti grubu hayır oyu verdi. Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Uslu, raporların oy çokluğu ile kabul edildiğini duyurdu.

Muhabir: SALİH KILINÇ