Seminer 29 Eylül Cuma günü saat 15.00’de Çevrim İçi olarak, https://meet.google.com/utd-qxmu-evi veya adresleri üzerinden gerçekleşecek. Biyoçeşitlilik, bir ekosistem, biyom veya tüm Dünya'da bulunan yaşam formlarının çeşitliliğidir. İnsanların yaşamlarını sürdürebilmesi için yaşadıkları çevrede, temiz su ve havanın, verimli toprakların, besinlerin ve diğer gereksinimlerinin karşılandığı, kullanacağı çeşitli maddelerin bulunması gerekir. Yaşam için gerekli madde ve koşullar, çevrenin abiyotik etkenleri ile bakteri, Protista, mantar, bitki ve hayvanlar tarafından sağlanır. Bu canlıların tamamına biyoçeşitlilik denir.
Dr. Öğrt. Üyesi Mehtap Şahin, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü/Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalında eğitim vermektedir. Öğrenim Bilgisi, 1990-1994 yılları arası Selçuk Üniversitesi
Eğitim fakültesi biyoloji öğretmenliği, 1995-1998 yılları arası Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tezli yüksek lisans yapmıştır.
Tez adı: Sıçan kemik iliğinde juvenil hormon-III'ün kromozom aberasyonları (CA) oluşumuna etkisi.
1999-2006 yılları arası Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji (DR) doktora yapmıştır.
Tez adı: Bulkaz Dağı'nın (Uşak) flora ve vejetasyonunun incelenmesi.
Akademik Görevler,
1996 Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Araştırma Görevlisi,
2001 Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Öğretim Görevlisi,
2006 Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Doktor Öğretim Üyesi olarak görevine devam etmektedir.
(ECE YILDIRIM / HABER)