Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İklim Değişikliği Başkanlığı ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde düzenlenen "Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı" UTSO Konferans Salonunda yapıldı.

TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili Gül yarın Uşak’ta TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili Gül yarın Uşak’ta

“Tüm üyelerimizi yeşil mutabakat konusunda bilgilendiriyoruz”

Toplantı; Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir ve İklim Değişikliği Başkanlığı Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi Dairesi Başkanı Volkan Polat’ın açılış konuşmaları ile başladı.

Kandemir, “Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması sürecini kolaylaştıracak tüm adımları üyelerimize aktarmaya devam ediyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından bilgilendirme toplantısına geçildi. İil oturumun moderatörlüğünü İklim Değişikliği Başkanlığı Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi Dairesi Başkanı Volkan Polat yaptı.

Bu bölümün konuşmacıları, “İklim Değişikliği Başkanlığı Karbon Fiyatlandırma Dairesi Başkanlığı'ndan İklim Değişikliği Uzmanı Hüseyin Ayaz ve Türk Standartları Enstitüsü Çevresel Gözetim ve Doğrulama Müdürü Mehmet Ergün “Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması” konusunda bilgi paylaşımında bulundular.

Bilgilendirme toplantısının ikinci oturumunda; Türk Standartları Enstitüsü Çevresel Gözetim ve Doğrulama Müdürü Mehmet Ergün moderatörlük yaptı.

BU bölümün konuşmacıları; Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. Sürdürülebilirlik ve Çevresel Sosyal Etki Yönetimi Yönetici Yardımcısı Sinem Sudan ve İklim Değişikliği Başkanlığı İklim Finansmanı ve Teşvikler Dairesi Başkanlığı Uzmanı Fatih Dedeoğlu “Ulusal Taksonomi, Sanayide Yeşil Dönüşüm ve Yeşil Dönüşüm Finans Araçları” konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Etkinliğin son bölümünde sorular cevaplandırıldı ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Muhabir: SALİH KILINÇ